Åderbråcksoperation med stripping-metoden

En operation av åderbråck med s.k. stripping-teknik är en gammal beprövad metod för att avlägsna stora venstammar. I många fall kan denna förhållandevis besvärliga åderbråckoperation idag dock ersättas med betydligt enklare laser- och radiofrekvensbehandling.

Åderbråcksoperation med stripping-teknikFördelen med stripping är att den kan utföras även om stamådern ligger väldigt ytligt under huden, liksom om ådern är mycket kraftigt vidgad. Vid dessa tillfällen kan radiofrekvens- och laserbehandlingar vara otillräckliga.

Så går en åderbråcksoperation med stripping-teknik till

I korthet går stripping ut på att man gör ett snitt i ljumsken och ett vid knät. Därefter för man in en sond och drar ut venen mellan ljumske och knä.

Stripping är med anor från 1905 den äldsta behandlingsformen mot bråck i venstammar. Tekniken är i sig effektiv men kan innebära ett mer besvärligt efterförlopp och längre sjukskrivning (1-2 veckor). Dessutom måste patienten vara sövd under ingreppet.

Priset för en operation av åderbråck med stripping-teknik på en privat klinik är cirka 20 000 kr. Oftast utförs dock den här typen av ingrepp i offentlig regi vilket innebär att kostnaden stannar på den offentliga vården.

« Laserbehandling av åderbråck | Att tänka på vid privat åderbråcksbehandling »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!