Så går en behandling med porslinsfasader till

Att få porslinsfasader insatta kan ses som en behandling i tre steg vilka du kan läsa mer om nedan:

Steg 1 – Konsultationsbesöket

Steg 1 – KonsultationsbesöketDet första steget för den som är intresserad av att göra skalfasader är att kontakta en klinik som utför och har god erfarenhet av behandlingen. Du hittar dessa i vårt klinikregister för estetisk tandvård. Ditt första besök på kliniken är för en konsultation och undersökning.

Syftet med ditt besök är att du som patient skall få all information du behöver för att kunna ta ställning till om tandfasader är det rätta för dig. Till denna hör hur behandlingen går till, vad den kommer att kosta samt vilka resultat du kan förvänta dig, både omedelbart och över tid.

Under ditt besök kommer tandläkaren att undersöka dina tänder för att bedöma om porslinsfasader är den rätta behandlingsformen och i sådant fall vilka resultat han/hon tror sig kunna åstadkomma.

Steg 2 – Den förberedande behandlingen

När du väl bestämt dig för att gå vidare återvänder du till kliniken för en förberedande behandling.

Det första som sker är att emaljen på de tänder som skall få porslinsfasader slipas ned motsvarande tjockleken på skalfasaderna (0,3-1 mm). Därefter tas ett avtryck av de tänder som skall få fasader så att dessa kan beställas från tillverkaren vilket tar ca 1-3 veckor.

I vissa fall lägger tandläkaren på tillfälliga skalfasader på de tänder som förberetts för att skydda dem i väntan på dina ordinarie porslinsfasader.

Steg 3 – Den slutgiltiga behandlingen

Den slutgiltiga behandlingenVid ditt slutgiltiga besök får du dina porslinsfasader fastsatta. Det första som sker är att tandläkaren provar dina fasader genom att lägga dem mot tänderna. Vid behov slipas de till för att få perfekt form.

I nästa steg rengörs dina tänder grundligt och framsidan av mottagartänderna prepareras med en särskild syragel för att ge ett så bra fäste som möjligt för fasaderna.

Avslutningsvis limmas skalfasaderna på plats med en särskild s.k. cement som aktiveras genom att en lampa får lysa på tänderna en stund. Cementen är mycket stark men i undantagsfall kan en fasad lossna efter en tid. Den skall då sparas så att den kan limmas fast på nytt.

När fasaderna satts på plats poleras ev. överflödig cement bort och du är sedan klar att njuta av ditt nya leende.

Det är vanligt och att rekommendera att foto tas före och efter estetiska behandlingar för att säkerställa resultatet.

Går du hos en estetiskt utbildad tandläkare görs ofta också en så kallad mockup, dvs ett förslag till hur din nya tandrad skall se ut. Fördelen med detta är att du har möjlighet att prova dessa i munnen och tycka till om utseendet på dina nya tänder innan man borrar i tänderna.

« Kompositfasader eller porslinsfasader? | Priser för skalfasader »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!