Inför våren är det nya bröst, botox och fillers som gäller

För många innebär den annalkande våren att vi äntligen kan visa upp vår kropp i lite mindre kläder. Men värmen och det skarpa solljuset avslöjar kanske också att den inte ser ut precis som vi mindes den.

Jörg Bohn, specialist inom plastikkirurgi vid Citadellkliniken i Malmö, berättar att såväl svenska som danska patienter föredrar bröstkirurgi, botox och fillers vid denna årstid. Bohn avslöjar även vid vilken tid på året andra plastikkirurgiska behandlingar är populära – och varför. Fördelningen är långt ifrån slumpmässig.

Botoxbehandlingar är populära under våren. ”När solen skiner upptäcker vi snabbt fina linjer och rynkor. Betydligt fler söker upp en plastikkirurgiklinik under våren, då det är under denna period vi görs medvetna om dessa förändringar ”, säger Jörg Bohn.

Näst efter våren är november och december den period på året då efterfrågan på botoxbehandlingar är som störst. ”Dessa månader är fyllda av fester och sociala sammankomster. Här vill man gärna se lite extra fräsch ut inför exempelvis företagets julfest eller inför sammankomsterna med familj och vänner som du kanske inte har träffat på länge ”, säger Bohn apropå botoxens popularitet.

En annan populär behandling inför våren och sommaren är ”fillers”. Enligt Jörg Bohn beror det till stor del på att bröllopssäsongen står inför dörren. ”Vi ser en betydande ökning av fillersbehandlingar under maj och juni. Särskilt för kvinnor i åldern 55 +. Ett vanligt exempel är svärmor som får fyllmedel i kinderna, så hon är redo för bröllopet.”

Bröstoperationer är populära året runt och står för ungefär 2/3-delar av Citadellklinikens totala verksamhet. Om du får de nya brösten under våren, innebär det att de är redo för exempelvis den kommande semesterresan till stranden.

När det kommer till ansiktskirurgi, såsom ansiktslyftning och ögonlocksoperationer, undviker patienterna helt vår- och sommarmånaderna, säger Jörg Bohn. 80 procent av ögonlocksoperationerna äger rum under perioden oktober till mars. Patienterna väljer medvetet en period där de normalt befinner sig inomhus. Över hälften av klinikens ansiktslyftningar utförs under perioden december till februari. Anledningen är, enligt Bohn, att under de kalla månaderna är det lättare att kamouflera förbandet runt huvudet efter operationen, med exempelvis en halsduk eller liknande. När det är kallt är man ju ändå rejält påpälsad.

Men med våren och sommaren inför dörren, är vi inte fullt så påklädda. Och just nu är det alltså färre rynkor och mer fyllighet i kinderna samt nya bröst som gäller hos plastikkirurgen.

Plastikoperationer/behandlingar månadsvis och procentsatser:

  • Bröstoperationer: operationen utgör 2/3-delar av klinikens operationer och är den mest populära operationen året runt.
  • Botox: populär året runt men peakar i popularitet under april och maj
  • Fillers: populär året runt men peakar i popularitet under maj och juni
  • Fettsugning: 80 procent av operationerna utförs under perioden oktober – mars
  • Bukplastik: 70 procent av operationerna utförs under perioden oktober – mars
  • Ögonlocksplastik: 80 procent av operationerna utförs under perioden oktober – mars
  • Ansiktslyft: över 50 procent av operationerna utförs under perioden december – februari
  • Laser: av tekniska/biologiska orsaker begränsat till perioden september – april

Fakta om Citadellkliniken:

Citadellklinikerna har varit belägna i Landskrona sedan 1987. Läkarteamet består av 5 specialister inom plastikkirurgi: Peter Cosmo, Jörg Bohn, Tuve Mårtensson, Helena Sveinsdottir och Göran Elmerstig. Ca: 25 procent av Citadellkliniken Cosmos kunder är danska. De mest populära operationerna på Citadellkliniken Cosmo är bröstoperationer och fettsugningar.

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!