Introduktion till bröstförstoring med implantat

En bröstförstoring är, traditionellt sett, ett plastikkirurgiskt ingrepp där man lägger in ett bröstimplantat av silikon under de naturliga brösten i syfte att förändra storlek och form.

En bröstförstoring kan förändra bröstens utseende på flera olika sätt:

 • Göra små bröst större
 • Balansera ut olikheter i bröststorleken
 • Återställa fyllighet och fasthet som försvunnit till följd av viktnedgång, graviditet, ålderspåverkan eller sjukdom.

Är du en lämplig kandidat för bröstförstoring med implantat?

En bröstförstoring kan förbättra ditt utseende och ditt självförtroende, men den kommer inte nödvändigtvis att ge dig det du uppfattar som det ideala utseendet eller få andra människor att behandla dig annorlunda.

De bäst lämpade kandidaterna för en bröstoperation är därför kvinnor som är ute efter förbättring snarare än perfektion av sitt utseende. Om du är vid god fysisk och mental hälsa och har realistiska förväntningar på din bröstoperation är du i regel en lämplig kandidat.


Dina valmöjligheter inför en bröstförstoring

Metoderna och materialen för bröstförstoring har sedan de första operationerna på 60-talet utvecklats väsentligt och ger idag mycket goda förutsättningar för säkra operationer med fina resultat.

Den snabba utvecklingen av implantat och operationsmetoder är naturligtvis positiv. Samtidigt innebär dock alla valmöjligheter och alternativ att det ibland känns svårt att fatta rätt beslut. Den här guiden är till för att i steg för steg hjälpa dig med just detta.

NÄSTA: Så väljer du rätt implantat för din bröstförstoring »
Specialisternas tips & råd om “Introduktion till bröstförstoring med implantat”
 • peter-cosmo
  Dr. Peter Cosmo  |  Plastikkirurg  |  citadellkliniken.com

  Jag träffar dagligen patienter som alla har olika skäl att vilja genomföra en bröstförstoring. Operationen är för många ett livsförändrande beslut och det är viktigt att få stöd genom hela processen, från konsultation till det sista återbesöket.

  Förutom att välja de bästa möjliga implantaten och genomföra en genomtänkt operation så är bemötandet och omtanken du möter viktig. Känn alltid efter om kliniken verkar seriös och ta dig tid att ställa frågor innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

 • paulo
  Dr. Paolo Montemurro  |  Plastikkirurg  |  ak.se

  Mitt främsta råd till alla som funderar på en bröstförstoring är att vända sig till en utbildad specialist i plastikkirurgi. Den kompetens och erfarenhet vi specialister har hjälper oss att bedöma de olika faktorer som kommer att påverka resultatet av operationen.

  Det är också viktigt att inte bara fokusera på storleken när det gäller bröstförstoring. Kirurgen måste ha bra koll på kroppsproportioner och erfarenheten att välja ett implantat som passar de unika förutsättningar som varje patient har. Då blir resultatet en vacker form som passar kroppen i övrigt!

 • Dr. Ali Bagher Estetikcentrum i Malmö
  Dr. Ali Bagher  |  Estetisk kirurg  |  estetikcentrum.se

  Det är viktigt att tänka igenom vilket resultat du är ute efter. Ta gärna med en bild till din plastikkirurg som motsvarar dina förväntningar. Diskutera kring bilden. Fokusera inte allt för mycket på olika måttenheter.

  Tänk på resultatet av en bröstförstoring är helt individuellt beroende på vilken kroppstyp och vävnadskvalitet du har. Samma implantat kan se helt olika från person till person.

  Förbered dig på att läkningen efter operationen kan innebära smärta och obehag. Smärta upplevs olika från person till person och kan vara allt från lättare till mycket smärtsam.

  Förbered dig mentalt för din rehabiliteringsperiod. Kontrollera din sjukskrivning med ditt jobb. Vi sjukskriver dig normalt mellan 1-3 veckor efter operationen lite beroende på hur tungt arbete du har.

  Var medveten om att det finns risker med operationen. Läs på och ställ frågor till din kirurg. Fråga även vilket ansvar kliniken tar om du inte skulle bli nöjd.

  Skriv upp frågor och funderingar kring operationen och ta med dig dessa till din konsultation! Här på Estetikcentrum tar vi god tid på oss vid din konsultation och du får gärna komma tillbaka på ytterligare besök för att ex. prova implantat och ställa andra frågor tills du känner dig helt trygg i ditt beslut.

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!