Introduktion till bröstlyft

Ett bröstlyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som utförs för att minska brösthäng samt ge en fastare och därigenom mer estetiskt tilltalande byst.

Introduktion till bröstlyftPå den här sidan får du som överväger att utföra ett bröstlyft en introduktion till ingreppet med information om hur det fungerar och om vem som är en lämplig kandidat.

Så kan ett bröstlyft förändra ditt utseende

Bröstens form och utseende förändras med tiden. Faktorer som amning, viktnedgång, försämrad elasticitet i huden, graviditet etc. bidrar alla till att brösten förlorar sin ursprungliga fasthet och form.

Med hjälp av ett bröstlyft, eller mastopexi som det också kallas, kan brösten både bli fastare och lyftas upp vilket ger bysten ett ungdomligare utseende.

I samband mer ett bröstlyft förminskas ofta även vårtgårdens storlek. Dessutom flyttas vårtgården och bröstvårtan upp vilket ytterligare bidrar till en mer estetiskt tilltalande byst med förnyad ungdomlighet.

Informationsvideo från Akademikliniken

Är du en lämplig kandidat för bröstlyft?

Kvinnor med bröst av tillfredsställande storlek men med stort brösthäng, slapphet eller med nedåtpekande vårtgårdar/bröstvårtor kan förvänta sig goda resultat av ett bröstlyft.

Även mycket stora bröst med stort överhäng kan lyftas. Resultatet tenderar dock inte att bli lika varaktigt som vid bröstlyft av normalstora eller mindre bröst. Oftast rekommenderas därför patienter med mycket stora bröst att genomgå en bröstförminskning ».

Bröstlyft kan utföras i alla åldrar, dock ej i tonåren eftersom bröstens utveckling fortfarande pågår. Vanligast är att bröstlyft utförs efter graviditet och amning då dessa processer kan ha omfattande och svårförutsägbar påverkan på bröstens storlek, form och fasthet. Vanligen föreligger det dock inga hinder att genomgå ett bröstlyft före graviditet.

Mjölkgångarnas och bröstvårtornas funktion berörs oftast inte vilket därmed gör det fullt möjligt för patienten att amma efter ett bröstlyft. Patienten skall dock rådgöra med sin kirurg avseende detta före ingreppet.

« Startsidan för bröstlyft | De olika metoderna för bröstlyft »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!