Tiden efter ett bröstlyft

Omedelbart efter ditt bröstlyft läggs ett elastiskt stödförband runt brösten. I vissa fall bärs kompresser under en tight sport-bh. Ibland sätts en dräneringstub in i varje bröst genom vilken blod och vätskeansamlingar i operationsområdet avlägsnas.

Smärta och obehag efter ett bröstlyft

Smärta och obehag efter ett bröstlyftDu kommer att uppleva smärta under de första dagarna efter operation, i synnerhet när du rör på dig. Därpå, och under de första 7-10 dagarna, kommer du att uppleva ett visst obehag. Du kommer att få smärtstillande läkemedel utskrivet som minskar obehaget.

Den första menstruationen efter ditt bröstlyft kan komma att få dina bröst att svullna och ömma. Du kan också uppleva stunder av kortvarig intensiv smärta i brösten under de första månaderna.

Avlägsnade av bandage och stygn

Bandagen tas bort inom ett par dagar efter ditt bröstlyft, men du kommer att behöva bära en tight sport-bh under den aktiva delen av dygnet under ett par veckor. Stygnen plockas bort efter 1-3 veckor. I vissa fall används självabsorberande stygn som inte behöver avlägsnas.

Känselförändringar

Du kommer till följd av svullnad uppleva försämrad känsel i huden och bröstvårtorna. Den nedsatta känseln avtar dock gradvis under de första 6 veckorna. Hos vissa patienter kvarstår detta tillstånd dock i upp till ett år eller mer och i undantagsfall fall förblir det permanent.

Återgång till arbete och normala aktiviteter efter ett bröstlyft

Återgång till arbete och normala aktiviteter efter ett bröstlyftTrots att du kommer att vara uppe och röra på dig efter bara en dag eller två – om än med smärta i brösten – skall du undvika att lyfta tunga saker under den första månaden efter operation.

Ett visst vätskeläckage från ärren är normalt men om du upplever blödning eller kraftig smärta bör du kontakta kliniken för rådgivning.

Du kommer att få utförliga instruktioner av din kirurg om hur återgången till dina vanliga aktiviteter bör fortlöpa. De flesta patienter återgår till sitt arbete (om det inte är allt för fysiskt ansträngande) och vanliga sociala aktiviteter inom en vecka.

« Så går ett bröstlyft till | Risker och komplikationer vid bröstlyft »
Specialisternas tips & råd om “Tiden efter ett bröstlyft”
  • johan-motiva-avatar
    Johan Andersson  |  Produktansvarig  |  motivaimplants.se

    För att få ett lyckat resultat är det viktigt att noga följa plastikkirurgens instruktioner före och efter operationen. Av alla de patienter jag träffat som fått problem så har majoriteten tillhört de som inte följt instruktionen gällande rökning, alkohol eller medicinering innan operation.

    Något som också är viktigt är plastikkirurgens kunskaper kring att minska spänning där snitten har lagts, detta då en mindre infektion annars kan uppstå.

    Som patient är det viktigt att hålla koll på sina snitt under läkningen och att kontakta sin läkare om snitten utsöndrar vätska.

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!