Tiden efter en hårtransplantation

Tiden efter en hårtransplantation ser ungefär lika dan ut oavsett om man använt STRIP- eller FUE-metoden.

Svullnad

Svullnad efter hårtransplantationVid mer omfattande hårtransplantationer till främre delar av hjässan är det snarare regel än undantag att du drabbas av ”pluffsighet” i ansiktet. Detta är ofarligt, och svullnaden lägger sig alltid inom en vecka.

Tvätt och dusch

Håret kan tvättas med Schampo redan inom ett par dagar, om man undviker att mekaniskt påverka den transplanterade ytan samt ett eventuellt sår i nacken.

Kompletterade läkemedelsbehandling

I syfte att skapa bästa tänkbara tillväxtsförutsättningar för det transplanterade håret rekommenderas i vissa fall tilläggsbehandling med laser eller läkemedlen Rogaine, Recrea eller Propecia. Man måste komma ihåg att en hårtransplantation inte ”botar” manligt håravfall.

Återgång till arbete och fysiska aktiviteter

Vid STRIP måste patienten avhålla sig från krävande fysisk ansträngning som träning i ungefär tre veckor medan snittet i nacken där donatorshudstrimman hämtats läker.

Efter mindre omfattande hårtransplantationer kan du återgå till jobbet inom en vecka. Du bär inget förband och om STRIP använts så döljs stygnen i nacken av överkammat hår.

Om du har ett fysiskt krävande arbete får du räkna med minst en och ofta två veckors sjukskrivning efter en stripoperation. Med FUE finns sällan behov av mer än en veckas sjukskrivning.

När börjar resultaten synas?

När börjar resultaten synas?Efter ingreppet går det transplanterade håret in i en vilofas och de hårstrån som växer ur de transplanterade hårsäckarna kan lossna. Detta håravfall är helt naturligt och sker normalt sett inom de två första månaderna.

Efter ungefär två månader påbörjar de transplanterade hårsäckarna sin växtfas på sin nya plats och återväxten av hår blir synlig.

Efter 6-8 månader har håret normalt sett växt så pass att man kan se det slutgiltiga resultatet vilket för de allra flesta är en mycket positiv upplevelse. En upplevelse som normalt sett varar livet ut eftersom det transplanterade håret aldrig slutar växa.

« Så går en hårtransplantation till | Risker och komplikationer vid hårtransplantation »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!