Behandling av håravfall

Välkommen till faktaguiden för behandling av håravfall! Här finner du utförlig medicinskt faktagranskad information om olika alternativ för att behandla håravfall.

Om behandling av håravfall

Detta är Plastikoperationer.net´s faktaguide om behandling av håravfall. Här finner du utförlig information om de behandlingsalternativ mot håravfall som finns.

För att förstå så mycket som möjligt om de olika behandlingarna är det bra om du först vet mer om vad det är som orsakar ditt håravfall och vilken typ av håravfall det är du lider av. Vi rekommenderar dig därför att först besöka sidan bakgrund och orsaker till håravfall.

Om du inte hinner med att läsa informationssidan om orsaker till håravfall kommer en kort sammanfattning här.

Ärftlighet vanligaste orsaken

Den absolut vanligaste formen av håravfall är s.k. Androgen Alopecia – ärftligt manligt håravfall. Detta drabbar ett mycket stort antal män och är den i särklass vanligaste orsaken till att man tappar hår och därmed söker en behandling för sitt håravfall.

Utöver Androgen Alopeci finns ett antal andra orsaker till håravfall. Dessa drabbar både kvinnor och män.

Behandlas inom den privata vården

Att vissa personer tappar hela eller delar av sitt hår beror i 80% av fallen på ärftliga orsaker och anses av samhället helt naturligt. Därför finns i de allra flesta fall ingen hjälp att få inom den vanliga vården.

Eftersom håravfall oftast inte anses vara ett medicinskt problem står inte den allmänna vården för några kostnader för håravfallsbehandling. Detta innebär att du som patient själv måste betala för en eventuell behandling. Dessa behandlingar erbjuds inom den privata vården.

För många människor förutsätter själsligt välbefinnande att man är tillfreds med sitt yttre och det är därför inte så konstigt att allt fler väljer att göra något åt sitt håravfall.

Den vanligaste och mest effektiva behandlingen mot ärftligt håravfall är hårtransplantationen. Men det finns även andra behandlingar med effekt på håravfall. Behandling med läkemedel är en av dessa.

Informera dig väl innan en håravfallsbehandling

Den som besväras av håravfall har i princip två alternativ att hantera situationen.

  1. Att acceptera håravfallet och lära sig leva med det.
  2. Att söka och genomföra en behandling.

Oavsett vilket av ovanstående alternativ du väljer är det viktigt att du informerar dig väl innan du tar ditt beslut. Om du väljer att avstå från behandling så gör du det utifrån ett bra informationsläge vilket gör det lättare att leva med beslutet.

Om du väljer att gå vidare och söka en behandling är det nödvändigt att förstå de olika alternativens möjligheter och begränsningar innan du tar ett beslut. Annars är risken stor att du kommer att bli missnöjd.

Att läsa på ordentligt är särskilt viktig för den som överväger en hårtransplantation eftersom den kostar mycket pengar och för att resultaten varierar. Detta gäller i synnerhet för den som överväger att utföra en hårtransplantation utomlands.

Genom god kunskap kommer du själv att kunna ta ansvar och fatta rätt beslut oavsett om och i sådant fall vad du väljer att göra åt ditt håravfall. Detta ger dig de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt beslut och därmed resultat.


Allt du behöver veta om behandling av håravfall

Vår målsättning med den här specialsektionen om behandling av håravfall är att samla all relevant information om ämnet på ett och samma ställe och på så sätt hjälpa dig som lider av håravfall att fatta beslut.

Sektionen om håravfall innehåller följande:

  • Detaljerad information om de olika alternativen för behandling av håravfall med bilder och priser samt beskrivning av behandlings- och efterförlopp.
  • Möjlighet att fråga och ta del av svar från en expert på håravfall.
  • Register över kliniker, salonger och produkter som behandlar eller döljer håravfall.

Om den här informationen om håravfallsbehandling

Innehållet på den här sidan är strukturerat i en serie artiklar. Informationen är granskat av Dr. Mats Ingers, specialist i invärtesmedicin verksam på New Hair Clinic. Det är avsett att fungera som ett kompletterande beslutsunderlag för dig som lider av håravfall men kan och skall inte ersätta en medicinsk konsultation.

Genom att ta dig tid och läsa igenom hela artikelserien om håravfall får du en övergripande förståelse om orsakerna till att man tappar håret och vad som går att göra åt håravfallet. Detta gör det enklare för dig att fatta rätt beslut, agera eller acceptera.

Behandlingar

Välj den håravfallsbehandling du vill veta mer om bland alternativen nedan.

Hårtransplantation | Laserbehandling | Hårersättning & peruker | Läkemedelsbehandling | Kamouflerande hårprodukter

Kliniker för behandling av håravfall

Välj den behandling du söker för att hitta kliniker i ditt område.

Hårtransplantation | Laserbehandling | Läkemedelsbehandling
(öppnas i nytt fönster)

Var noggrann när du väljer din klinik för behandling av håravfall. Spara denna sida så att du kan återkomma när du har den tid du behöver.

Frågor och svar

I Fråga Experten kan du ställa frågor direkt till vår specialist på håravfall Dr. Mats Ingers. Du hittar även svar på många frågor som andra användare redan ställt.

Klicka här för att komma till fråga expertens avdelning för håravfall!
(öppnas i nytt fönster)


All medicinsk information i denna sektion behandling av håravfall är faktagranskat av Dr. Mats Ingers, specialist i internmedicin. Innehållet skall ses som en allmän informationsvägledning. Det skall inte ersätta en medicinsk konsultation ex. ett läkarbesök. 

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2021 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning