Så går en hakförstoring till

En hakförstoring kan delas upp som en process i tre steg i fråga om vad som sker före, under och efter en hakplastik. Den här sidan behandlar de första två av dessa tre steg.

Planering inför hakförstoringen

Planering inför hakförstoringenDet första som sker när du väl bestämt dig för att utföra en hakförstoring är att du får boka en tid hos en plastikkirurg dit du får gå för ett första förutsättningslöst konsultationsbesök. Du hittar dina alternativ i klinikregistret för hakplastik.

Vid din inledande konsultation kommer din kirurg att bedöma ditt allmänna hälsotillstånd, ditt ansiktes utformning och proportioner. Vidare kommer kirurgen och du att diskutera vilken metod för hakförstoring som är bäst lämpad för dig.

Var ärlig när du beskriver dina förväntningar för din kirurg och kräv samma ärlighet av din kirurg i hans eller hennes beskrivning av de begränsningar och risker operationen av din haka innebär.

Förberedelser inför hakförstoringen

Du kommer som alltid inför plastikkirurgi att få specifika instruktioner om hur du skall förbereda dig inför din hakplastik. Dessa inkluderar information om hur du skall äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat. Du kommer även att informeras om hur du skall sköta din hygien inför operationen för att minimera risken för infektion.

Beskrivning av operationsförloppet vid hakförstoring

Beskrivning av operationsförloppet vid hakförstoringEn hakförstoring med hakimplantat är ett enkelt ingrepp som tar ca 30-60 minuter. Operationen genomförs vanligen i lokalbedövning av samma sort som används hos tandläkaren med även sedering och narkos kan förekomma.

Vid användning av silikonimplantat lägger kirurgen snitt i underläppens insida eller i huden under hakan. Genom snittet formas en liten ficka där implantatet skall ligga. Därefter förs implantatet in och läggs på plats i fickan. I vissa fall förankras implantatet med ett stygn i benhinnan för att det inte skall ändra läge.

Rent allmänt kan sägas att risken för infektion är högre om snittet läggs på insidan underläppen på grund av mängden bakterier i munhålan. När implantatet lagts på plats sys snittet igen och din plastikopereation är färdig. Därefter tejpas din haka för att minimera svullnad och obehag.

Efter din hakoperation får du lägga dig och vila en stund och efter ett par timmar kan du lämna kliniken.

« De olika metoderna för hakförstoring | Tiden efter din hakförstoring »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!