Introduktion till hårtransplantation

En hårtransplantation är ett kirurgiskt ingrepp som utförs på både kvinnor och män. Det är också det enda sättet att behandla håravfall med permanent resultat.

Guide till hårtransplantation

De tidiga teknikerna för hårtransplantation har utvecklats till moderna metoder som är effektiva och ger ett utseendemässigt bra, säkert och bestående resultat.

Så fungerar en hårtransplantation

I princip innebär en hårtransplantation ett mindre kirurgiskt ingrepp där man flyttar hår från nacke och tinningar till de kala partierna högre upp på hjässan.

De hårsäckar man flyttar från nacken och sidorna är genetiskt programmerade att producera hår livet ut.

Förutsatt att ingreppet utförs på rätt patient och med rätt teknik kan man räkna med att de transplanterade hårsäckarna växer fast och börjar producera helt naturligt hår för i stort sett all framtid.

Är du en lämplig kandidat för en hårtransplantation?

De flesta män som lider av ärftligt håravfall med skallighet eller djupa vikar ovanför tinningarna kan förvänta sig goda resultat av en hårtransplantation.

Även kvinnor som lider av symptom liknade manligt håravfall kan behandlas. Vissa personer kan dock förvänta sig bättre resultat än andra.

Den faktor som i första hand påverkar resultatet av en hårtransplantation grundar sig i hur mycket hår som går att transplantera i förhållande till hur mycket hår som behövs för att uppnå önskade resultat.

Hur mycket hår som går att transplantera beror på hur mycket DHT- resistent hår (sido- och nackhår) patienten har tillgängligt samt hur tjockt detta hår är. Hur mycket hår som behövs beror på hur stor yta som skall täckas samt vilka önskemål om tjocklek på håret som patienten har.

Viktigt att informera sig väl

Som du förstår är det i slutändan dina önskemål och dina förutsättningar som påverkar vilket resultat du kan förvänta dig av en hårtransplantation.

Eftersom hårtransplantationer utförs privat är beslutet helt och hållet är ditt eget. Det är därför mycket viktigt att du informerar dig väl innan du bestämmer dig för OM, och i sådant fall VAR, du väljer att genomgå din operation.

Genom att ta dig tid att läsa igenom denna artikelserie om får du en god förståelse för hårtransplantation som behandlingsmetod vid håravfall och vad den innebär för dig. Trevlig läsning!

« Startsidan för hårtransplantation | De två metoderna för hårtransplantation »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!