Estetiska injektionsbehandlingar

Om denna guide till estetiska injektionsbehandlingar

Välkommen till faktaguiden för kosmetiska injektionsbehandlingar! På sidorna i denna guide finner du allt du behöver veta om vilka olika estetiska injektionsbehandlingar som finns, vilka risker de innebär, information om priser samt de olika behandlingstekniker som används.

I beskrivningen av varje kosmetisk injektionsbehandling kommer du även att kunna titta på bilder av de olika behandlingarna för att bättre kunna förstå vad du kan förvänta dig för resultat av den injektionsbehandling du funderar på.

Det är viktigt att känna till att de olika injektionsprodukterna har olika egenskaper och används för olika ändamål. I den här guiden har vi valt att ta upp de injektionsbehandlingar som förknippas med just skönhetsinjektioner. Dessa är botox, fillers och den nya behandlingen Belkyra som används mot dubbelhaka.


Vad är egentligen en estetisk injektionsbehandling?

En estetisk injektionsbehandling innebär att man sprutar in en substans i huden för att förbättra utseendet. Injektionsbehandlingar är en av de snabbast växande områdena inom hela branschen för kosmetisk medicin.

Estetiska injektionsbehandlingar

Två typer av behandlingar

De substanser som används vid estetiska injektionsbehandlingar kan i princip delas in i två kategorier:

 1. Neurotoxiner som Botox, Vistbel, Dysport etc. och
 2. Fillers (fettceller eller konstgjorda ämnen)

Enkelhet + snabbhet = intresse

Anledningen till det stora intresset för botox och fillers beror i första hand på den kombination av egenskaper de erbjuder i form av:

 • Enkel och smärtfri behandling
 • Tydliga behandlingsresultat
 • Ingen eller mycket kort återhämtning
 • Rimlig kostnad i förhållande till resultat
 • Minimala biverkningar och få risker

En förutsättning för att en estetisk injektionsbehandling skall bli bra och vara säker är att den utförs med rätt injektionssubstans, bra behandlingsteknik och för rätt ändamål/behov.


Så kan en injektionsbehandling förbättra ditt utseende

Det finns ett stort antal olika ämnen som används för injektionsbehandlingar. Dessa ämnen har olika egenskaper och används för något av följande ändamål:

 • Begränsa aktiviteten i de ansiktsmuskler som orsakar rynkor
 • Fylla ut och därigenom minska rynkor & linjer i ansiktet
 • Jämna ut hudojämnheter (gropar, ärr, missbildningar)
 • Förstärka ansiktets konturer (haka, kindben, käklinje, läppar)
 • Öka volymen i valda kroppsdelar (bröst, vader, stuss etc.)

Utöver de två ovanstående alternativen används även injektioner för att behandla andra kosmetiska besvär som t.ex. ytliga blodkärl, åderbråck och hudbristningar. Dessa behandligar hör dock inte till de typiska injektionsbehandlingarna och finns därför i en annan sektion på portalen.

Viktigt att informera sig väl inför en behandling!

Eftersom estetiska injektionsbehandlingar utförs på privata kliniker kan du inte, på samma sätt som inom den vanliga vården, utgå ifrån att ”allt blir bra”. Istället måste du själv ta ditt ansvar och informera dig väl innan du fattar ditt beslut.

På de kommande sidorna finner du utförlig information som hjälper dig att förstå de estetiska injektionsbehandlingarnas möjligheter och risker. Vi rekommenderar att du tar dig tid att läsa innan du beslutar dig för om och i sådant fall var du väljer att utföra din behandling. Den här sidans syfte är att på ett sakligt sätt beskriva de områden du som överväger en injektionsbehandling bör känna till.

Här får du reda på det du bör veta:

 • De olika injektionsprodukternas användningsområde och egenskaper
 • Hur en injektionsbehandling går till och det påföljande efterförloppet
 • Vilka risker en injektionsbehandling innebär och prisuppgifter
 • Forum för diskussion av olika injektionsbehandlingar samt möjlighet att fråga en expert
 • Register över klinikerna som utför injektionsbehandlingar

Om den här informationsguiden till injektionsbehandlingar

Innehållet på denna sida är granskat av medicinsk personal verksam på Art Clinic. Det är avsett att fungera som ett beslutsunderlag för dig som överväger att utföra en injektionsbehandling men skall inte ses som en ersättning för professionell medicinsk konsultation.

Informationen är uppdelad i en serie artiklar som tar dig igenom injektionsbehandlingarnas möjligheter och begränsningar vilket ger dig en god grund inför ditt beslut. Trevlig läsning!

Information och vägledning till botox, fillers, fettinjektion och andra estetiska injektionsbehandlingar.

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!