Vart vänder man sig för en plastikoperation utomlands?

För den som efter noggrant övervägande kommit fram till att han/hon dels vill gå vidare och utföra en plastikoperation över huvud taget, och dels vill göra detta på en utländsk klinik finns i princip tre alternativ. Du kan läsa mer om dessa nedan.

Operationsresearrangör – ”all inclusive” alternativet

Operationsresearrangör – ”all inclusive” alternativetDen ökande efterfrågan på plastikoperationer utomlands har gjort att ett antal olika researrangörer specialiserade på s.k. medicinsk turism och plastikkirurgi utomlands etablerat sig i Skandinavien. De erbjuder ett helhetskoncept vilket innebär att de håller patienten ”i handen” genom hela processen från uppkommet intresse till hemkomst och efterkontroll.

Fördelen med att använda sig av ett företag specialiserat på Medicinsk Tursim är enkelheten. Efter att du kontaktat dem med dina önskemål tar de hand om all planering och organisation kring din plastikkirurgi utomlands.

Nackdelen med att använda en operationsresearrangör kan vara att deras tjänst i någon form bidrar till en något högre slutkostnad och att dina valmöjligheter i fråga om klinik och kirurg är begränsade till företagets samarbetspartners. Oftast samarbetar dock dessa företag endast med väl kvalificerade kliniker.

Direktkontakt med kliniken – valfrihet men kan vara besvärligt

Direktkontakt med klinikenAtt själv ombesörja sitt val av klinik och kirurg för kosmetisk kirurgi utomlands och själv arrangera sin egen resa ger dig som patient större valmöjligheter och normalt sett även en lägre slutkostnad. Oftast hjälper även de utländska klinikerna kostnadsfritt till med bokning av hotell samt upphämtning och avlämning vid flygplatsen/tågstationen vilket underlättar din resa avsevärt.

För den som överväger att ta direktkontakt med en lokal klinik, arrangera sina egna förberedelser, sin resa och sina efterkontroller är det av största vikt att göra sin research mycket noggrant särkilt i förhållande till val av klinik och kirurg för utförandet av sin plastikoperation utomlands.

Bokningsagent – specialist på sin marknad

En bokningsagent är en person eller företag som specialiserat sig på ett visst land i vilket han/hon skapat goda kontakter och kunskaper om den plastikkirurgiska marknaden. Ofta är han eller hon skandinav eller t.o.m. svensk. Bokningsagenten känner till vilka specialiteter de olika klinikerna har och var man hittar den högsta kvalitén i förhållande till priset.

I många fall kan en plastikoperation i utlandet bli billigare om den bokas genom en bokningsagent än om den bokas av kunden själv direkt mot kliniken. Bokningsagenten tar ofta inte ut någon avgift från patienten för sina tjänster utan har ett kommissionsavtal med de lokala klinikerna.

Med hjälp av sina goda lokalkunskaper kan också bokningsagenten ge goda rekommendationer och vägledning i det praktiska omkring resan som transport och boende.
« Vad man bör tänka på vid plastikkirurgi utomlands | Destinationerna för plastikkirurgi utomlands »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!