Din guide till laserbehandling av håravfall

Hårvfall kan bromsas och till viss del vändas genom att man regelbundet bestrålar hårbotten med hjälp av laser, ett precisionsstyrt ljus med en viss våglängd. Laserbehandling med s.k. hårlaser görs på särskilda salonger.

En laserbehandling mot håravfalEn laserbehandling mot håravfall tar ca 20 min och bör utföras ca 1 gång per vecka under första behandlingsåret. Därefter underhållsbehandlar man minst en gång per månad.

Det finns även olika former av ”hemmaprodukter” som liknar kammar och hårborstar med vilka man själv kan utföra sin laserbehandling.

Svårbevisad effekt men 8 av 10 är inte missnöjda med sin laserbehandling

Hur effektiv laserbehandling är mot håravfall debatteras flitigt och även bland läkare specialiserade på håravfall går åsikterna isär. Laserbehandling med hårlaser kan dock, med rätt urvalskriterier, ha en plats som förebyggande behandling i tidiga skeden av håravfall. Metoden är riskfri och numera också godkänd som medicinsk behandlingsform av amerikanska FDA.

Effekten av en laserbehandling mot håravfall är svår att bevisa vetenskapligt på samma sätt som man bevisar effekten av ett läkemedel. Den exakta mekanismen för hur dessa speciella våglängder av laserljus kan stimulera hårsäckar är inte heller känd.

En behandling med hårlaser kombineras ofta med läkemedel, vilket naturligtvis också försvårar bedömningen av hur mycket laserbehandlingen bidragit till det samlade resultatet. Med dessa förbehåll kan ändå konstateras, att erfarenheter från Sverige visar att 8 av 10 rätt utvalda patienter inte kommer att vara missnöjda med sin laserbehandling vid ettårssummeringen.

Priser för hårlaser mot håravfall

Priser för håravfallKostnaden för laserbehandling mot håravfall landar på mellan 25 – 40 000 kr för första året (beroende på lokal konkurrenssituation). Det innefattar 40 – 50 behandlingar om 20 minuter. Därefter krävs underhållsbehandling 10-15 ggr per år vilket idag kostar 2 500-4 000 kr per år.

Finansiering av din laserbehandling

Det finns flera företag som specialiserat sig på olika typer av finansiering av kosmetiska behandlingar som kan erbjuda dig lån till din hårlaserbehandling. Du bör dock innan du tar ett sådant lån försäkra dig om villkoren för att låna pengar från det aktuella finansbolaget och vilken ränta de tillämpar på lånet.

Du kan läsa mer om lån till kosmetiska behandlingar på informationssidan om finansiering av kosmetiska behandlingar ».

« Läkemedelsbehandling och medicinering mot håravfall | Hårtransplantation vid håravfall »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!