Mareli Medical – smart app höjer säkerheten vid injektioner

Skönhetsredaktörerna 2017-03-08 07:28:58


Har du gjort ett skönhetsingrepp på en estetisk klinik det senaste året? Vet du vad du har för ämne insprutat i kroppen? Vilket märke?

Tyvärr vet allt för många inte vad de har insprutat i läppar, kinder eller panna. Filler, botox, Allergan, Teosyal, Estelis, Restylane? Och vem gjorde det? Du behöver inte skämmas. För du är inte ensam. Faktum är att det är High Chaparral där ute i sprutträsket.

De estetiska behandlingarna är fortfarande inte reglerade av Socialstyrelsen vilket innebär att icke medicinskt utbildad personal i princip får göra avancerade estetiska behandlingar. Och går det illa är det konsumentlagen som reglerar ersättningen, inte patientlagen.
Men nu har det lanserats en smart behandlingsapp som heter Mareli Care lanserad av Malmöföretaget Mareli Medical, där du/behandlaren kan lägga in uppgifter om vad du fått insprutat och av vem – och när. Och du får även patientråd om hur de går tillväga som nybehandlad.
Elias Assarsen och Markus Nilsson är grundare av det oberoende certifieringsföretaget för injektioner, Mareli (Mar efter Markus och Eli efter Elias!) Care.
Bakom certifieringsföretaget Mareli Care står Markus Nilsson och norrmannen Elias Assarsen.
”Vi gjorde en undersökning och resultatet visade att de flesta patienterna tyvärr inte hade en aning om vilka preparat de fått insprutade, berättar Markus Nilsson”, vd för Mareli Medical.
Mareli Medical har sedan starten i februari förra året verkställt flera åtgärder som gynnar hela branschen, inte minst konsumenterna.
”Vi är inte knutna till något enskilt märke utan vi jobbar med flera olika leverantörer”, förklarar Markus som nyligen med sin kompanjon också startade utbildning Mareli Academy som är en injektionsutbildning.
Sjuksköterskor och behandlare kan bli oberoende certifierade av Mareli Medical vid deras utbildningar som de har i Malmö. Och det kostnadsfritt. Här är några av vad certifieringen innebär. Har man olika grundutbildningar genomgår man olika nivåer och steg.
En certifiering hos Mareli Medical:

  • Visar graden av erfarenhet och kunskap.
  • Fokuserar till 100% på patientens säkerhet.
  • Oberoende certifikat som inte är bunden till någon aktör i branschen.
  • Certifikatet är inte sponsrat av något medicinbolag eller produkt.
  • Du måste inte vara kund hos Mareli Medical för att ansöka om ditt certifikat.

” Vår drivkraft är patientsäkerheten och att ge adekvat utbildning till injektionsbehandlare. Det tjänar hela branschen på. Vi såg ett behov av en oberoende certifiering. Därför startade vi företaget. Vi hittade en nisch, helt enkel där säkerhet är grundprincipen, berättar Markus Nilsson på telefon.
Inlägget Mareli Medical – smart app höjer säkerheten vid injektioner dök först upp på Skönhetsredaktörerna.//

Denna artikel är från: Mareli Medical – smart app höjer säkerheten vid injektioner
Källa: http://skonhetsredaktorerna.se

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!