Tandblekning hemma eller på klinik?

Alla tandblekning går i grunden ut på att utsätta tänderna för ett blekningsmedel som gör dem vitare. Man kan dock dela upp de olika metoderna för tandblekning i hemmaprodukter och professionella behandlingar.

”Hemmablekning” är det enklaste alternativetHemmablekning är det enklaste alternativet men samtidigt det minst verkningsfulla. En hemmaprodukt för tandblekning kan således inte jämföras med en professionell behandling.

En professionell tandblekning (klinikblekning) utförs på en klinik antigen som en ”stolsblekning” eller som en professionell hemmablekning där kliniken efter undersökning och utprovning förser patienten med professionellt blekningsmedel och skenor för hemmabruk.

Vilket resultat kan jag förvänta mig av min tandblekning?

Resultatet av en tandblekning påverkas av dina missfärgningars typ, hur länge de funnits, tandens inneboende grundfärg, hur starkt blekningsmedlet som appliceras är och hur länge det får verka. Med styrka och exponeringstid följer dock en ökad risk för frätskador på tandköttet och ilningar i tänderna.

Före och efter en tandblekningDen totala behandlingstiden är alltid svår att förutsäga och så är också slutresultatet. De individuella variationerna är stora vilket är viktigt att vara medveten om innan behandlingen påbörjas.

« Introduktion till tandblekning | Så fungerar en hemmablekning »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!