Salong anmäls efter skönhetsingrepp

Nyheter – Skånska Dagbladet 2017-02-20 15:32:00

Polisen har nu fått in ytterligare anmälningar mot en skönhetssalong i centrala Malmö. Salongen har behandlat personer med injektioner i ansiktet, så kallade ”fillers.” Totalt har fem eller sex kvinnor berättat för polisen att de fått skador i ansiktet efter behandlingar på salongen.

Utöver skadorna anmäls även att de som behandlats fått intryck av att personen som gav dem injektioner var läkare. Men enligt anmälningarna ska kvinnan inte ha arbetat som läkare i Sverige. Nu misstänks kvinnan för vållande till kroppsskada och brott mot hälso- och sjukvårdslagen.

Det rör sig om injektioner i ansiktet, så kallade ”fillers.” Kvinnorna anmäler att de har fått hårda knutor, sår och svullnader i ansiktet efter behandlingarna.
Och ett par ska även ha fått allergiska reaktioner. Flera har också ha behövt uppsöka läkare efteråt.

Nu misstänks att även ett annat ämne kan ha sprutats in än det som kunderna fått besked om. Någon kvinna har också anmält att hon fick injektioner i läpparna, men att hon efteråt fick sår som inte ville läka, svullnader och svår smärta. Polisen utreder nu vad som har hänt.
Ytterligare en del kvinnor har hört av sig till polisen om tips, men inte själv önskat medverka.//

Besök källan: Salong anmäls efter skönhetsingrepp
Källa: http://www.skd.se

Priset för ny näsa 96 000: ”Hur kunde jag vara så dum?”

SvD 2017-03-04 07:30:00

Hälften av landets unga kan tänka sig att genomgå plastikkirurgi – och i Sverige finns ingen åldergräns för skönhetsingrepp. Bloggarna Jennifer Carlsson och Molly Malhotra vill inspirera unga, men vet att skönhetshetsen kan leda till ”sjuka grejer”. Som 28-åriga Nathalie som lider av en misslyckad näsoperation.//

Se mer här: Priset för ny näsa 96 000: ”Hur kunde jag vara så dum?”
Källa: http://www.svd.se/

Intimkirurgi lockar – här är ingreppen svenskar vill göra

SvD 2017-03-07 07:33:25

Skönhet, detta förgängliga begrepp som människor sökt i årtusenden, går nu att hitta på en klinik nära dig. Det är i vilket fall vad många hoppas på när de bokar tid för att skaffa ett par nya bröst, fylla ut rynkor eller operera om en degig mage eller hängande ögonlock. Här är vad många svenskarna önskar ändra på sina kroppar. //

Fortsätt hos källan: Intimkirurgi lockar – här är ingreppen svenskar vill göra
Källa: http://www.svd.se/

Trenden: Åk till Thailand – kom hem med nya bröst

SvD 2017-03-06 09:41:13

Drygt 2 000 svenskar har hittills åkt med Destination beauty till Thailand och kommit hem som ”nya” människor. Flest skönhetsoperationer per invånare görs i Sydkorea, där unga lockas till omfattande operationer i gigantiska människofabriker.
– Oftast går det säkert bra, men om det blir fel och ingreppet måste göras om får patienten betala på nytt, säger Ulf Samuelson på Akademikliniken. //

Fortsatt läsning: Trenden: Åk till Thailand – kom hem med nya bröst
Källa: http://www.svd.se/

Mareli Medical – smart app höjer säkerheten vid injektioner

Skönhetsredaktörerna 2017-03-08 07:28:58


Har du gjort ett skönhetsingrepp på en estetisk klinik det senaste året? Vet du vad du har för ämne insprutat i kroppen? Vilket märke?

Tyvärr vet allt för många inte vad de har insprutat i läppar, kinder eller panna. Filler, botox, Allergan, Teosyal, Estelis, Restylane? Och vem gjorde det? Du behöver inte skämmas. För du är inte ensam. Faktum är att det är High Chaparral där ute i sprutträsket.

De estetiska behandlingarna är fortfarande inte reglerade av Socialstyrelsen vilket innebär att icke medicinskt utbildad personal i princip får göra avancerade estetiska behandlingar. Och går det illa är det konsumentlagen som reglerar ersättningen, inte patientlagen.
Men nu har det lanserats en smart behandlingsapp som heter Mareli Care lanserad av Malmöföretaget Mareli Medical, där du/behandlaren kan lägga in uppgifter om vad du fått insprutat och av vem – och när. Och du får även patientråd om hur de går tillväga som nybehandlad.
Elias Assarsen och Markus Nilsson är grundare av det oberoende certifieringsföretaget för injektioner, Mareli (Mar efter Markus och Eli efter Elias!) Care.
Bakom certifieringsföretaget Mareli Care står Markus Nilsson och norrmannen Elias Assarsen.
”Vi gjorde en undersökning och resultatet visade att de flesta patienterna tyvärr inte hade en aning om vilka preparat de fått insprutade, berättar Markus Nilsson”, vd för Mareli Medical.
Mareli Medical har sedan starten i februari förra året verkställt flera åtgärder som gynnar hela branschen, inte minst konsumenterna.
”Vi är inte knutna till något enskilt märke utan vi jobbar med flera olika leverantörer”, förklarar Markus som nyligen med sin kompanjon också startade utbildning Mareli Academy som är en injektionsutbildning.
Sjuksköterskor och behandlare kan bli oberoende certifierade av Mareli Medical vid deras utbildningar som de har i Malmö. Och det kostnadsfritt. Här är några av vad certifieringen innebär. Har man olika grundutbildningar genomgår man olika nivåer och steg.
En certifiering hos Mareli Medical:

  • Visar graden av erfarenhet och kunskap.
  • Fokuserar till 100% på patientens säkerhet.
  • Oberoende certifikat som inte är bunden till någon aktör i branschen.
  • Certifikatet är inte sponsrat av något medicinbolag eller produkt.
  • Du måste inte vara kund hos Mareli Medical för att ansöka om ditt certifikat.

” Vår drivkraft är patientsäkerheten och att ge adekvat utbildning till injektionsbehandlare. Det tjänar hela branschen på. Vi såg ett behov av en oberoende certifiering. Därför startade vi företaget. Vi hittade en nisch, helt enkel där säkerhet är grundprincipen, berättar Markus Nilsson på telefon.
Inlägget Mareli Medical – smart app höjer säkerheten vid injektioner dök först upp på Skönhetsredaktörerna.//

Denna artikel är från: Mareli Medical – smart app höjer säkerheten vid injektioner
Källa: http://skonhetsredaktorerna.se

Hon tog bort tatuering – brände djupt hål i fingret

GT: Nyheter 2017-03-25 20:58:00

Madelene Jeppsson, 39, ville ta bort sin dödskalletatuering med kemisk peeling.Men syran brände ett djupt hål i hennes finger och gav svåra brännskador.Nu har hon polisanmält salongen i Falkenberg som utförde behandlingen.– Det är fruktansvärt. Jag har ett finger som aldrig kommer fungera igen, säger hon.//

Saxat från denna artikel: Hon tog bort tatuering – brände djupt hål i fingret
Källa: http://www.expressen.se/

Forskarstudie: Korta män blir oftare skalliga

SvD 2017-04-04 11:16:46

Efter att ha studerat 11 000 skalliga män och 12 000 män med håret kvar har tyska forskare hittat generna bakom flinten. Totalt har de identifierat 63 förändringar i den mänskliga arvsmassan som ökar risken för att drabbas av tidigt håravfall, skriver Sydsvenskan.//

Fortsätt hos källan: Forskarstudie: Korta män blir oftare skalliga
Källa: http://www.svd.se/

Belkyra – första godkända läkemedlet för behandling av dubbelhaka

Skönhetsredaktörerna 2017-03-30 20:14:37

Belkyra tillverkas av Allergan och är det första godkända läkemedlet för behandling av dubbelhaka
Jag har varit på en intressant skönhetsmässa för injektionssjuksköterskor som organiserat sig under namnet FAN -Club (Fillers Academy Nurses). Där höll Pyra Haglund, verksam på Stureplanskliniken, ett intressant föredrag om det första läkemedlet som godkänts för behandling av dubbelhaka – Belkyra.

I vissa länder som Kanada heter läkemedlet Kybella. Det är det första i sitt slag och är, i sin uppbyggnad, egentligen ett föga komplicerat läkemedel utan det består av gallsyror (finns normalt i levern och bryter ner fetter).

Belkyra tillverkas av Allergan, och Stureplanskliniken är den första kliniken att ta in läkemedlet för behandlingar av dubbelhakor.
– Det som händer när man injicerar Belkyra i fettkudden under hakan är att fettcellernas membran spricker och det skapas en inflammation i det injicerade området. Kroppens ämnesomsättning tar hand om fettet. Först kan man uppleva en svullnad, men med svullnaden försvinner sedan det överflödiga fettet., förklarar Pyra Haglund som är först i Sverige att ta in läkemedlet och utbilda andra i injiceringstekniken.
Injiceringstekniken är noga utstuderad och för behandlande medicinsk personal medföljer det en injiceringsmall som man måste hålla sig till och inte sticka utanför behandlingsområdet (i ”fettkudden” som ska bort). Har man sköldkörtelproblem eller struma ska man undvika behandling.
För injicerande medicinsk personal medföljer en mall som måste följas noggrant (safe zone) för att få ett bra slutresultat. Det finns 6 olika studier på Belkyra som funnits i fem år som läkemedel.
Behandlingen för att få bort dubbelhakan kan ta upp till tre injektionsomgångar. Resultatet syns redan efter några dagar, men slutresultatet kan dröja upp till tre veckor,
Dr Pyra Haglund från Stureplanskliniken är först i Sverige att ta in Belkyra
– Det jag gillar med det här läkemedlet är att det är uppbyggt under safe concept-principen, vilket innebär att om du injicerar i de utsatta prickarna så kan du inte misslyckas. Och här håller vi oss alltid till det behandlande området och ägnar oss aldrig under några omständigheter åt off-label behandlingar (injicering av områden där läkemedlet inte är godkänt och prövat för), säger Pyra Haglund
Hon berättar vidare att Belkyra passar den patienten bäst som har en ”fettkudde” bara under hakan. Är man jämntjock runt om nacken har man för mycket övervikt för att Belkyra ska funka.
Kostnaden för en behandling ligger på 9 000 -15 000 kr beroende på hur mycket man måste spruta och det kan behövas upp till 3 behandlingar.
Inlägget Belkyra – första godkända läkemedlet för behandling av dubbelhaka dök först upp på Skönhetsredaktörerna.//

Läs mer: Belkyra – första godkända läkemedlet för behandling av dubbelhaka
Källa: http://skonhetsredaktorerna.se

Nytt sätt finner förträngda kärl

Nyheter – Skånska Dagbladet 2017-03-28 12:00:00

skåne Forskare vid Skånes universitetssjukhus i Lund står bakom en ny metod att hitta förträngda kranskärl.
ERWP.fif(5)Hjärtinfarkt är en av de vanligaste dödsorsakerna och orsakas av förträngningar i hjärtats blodkärl. Det kan ofta vara svårt att avgöra på vanlig kärlröntgen vilka kärl som är förträngda och ska behandlas. En stor skandinavisk studie ledd av Matthias Götberg, överläkare vid Skånes Universitetssjukhus, visar att en tunn tryckledare enkelt kan avgöra vilka kärl som ska behandlas, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.
Matthias Götberg presenterar resultaten vid den amerikanska hjärtkongressen ACC med samtidig publikation i den prestigefyllda tidskriften New England Journal of Medicine.– Undersökningen är väldigt enkel och snabb vilket gör att den kan användas på alla patienter. Tidigare metod var omständlig där man var tvungen att ge ett läkemedel som gav andnöd och var obehagligt för patienten, säger Matthias Götberg i pressmeddelandet. Studien på över 2 000 patienter är resultatet av ett samarbete mellan ett 10-tal hjärtkliniker i landet, ett sjukhus i Danmark samt ett sjukhus på Island och är världsunik genom att den använder våra svenska kvalitetsregister för uppföljning av patienterna. Nästan inget annat land har den möjligheten.
Professor Ole Fröbert på Örebros Universitetssjukhus, som är ordförande för studien, har varit med och utvecklat konceptet som kallas registerbaserade kliniska studier. Metoden gör att svenska forskare snabbt och till en låg kostnad kan besvara viktiga kliniska frågeställningar.På samma sätt som det är viktigt att inte missa ett förträngt blodkärl, så är det viktigt att inte ballongvidga ett kärl som inte behöver behandlas eftersom det kan leda till senare besvär och är kostsamt. Den nya metoden gör det enkelt att avgöra vilka kärl som behöver behandlas.//

Läs orginalartikeln: Nytt sätt finner förträngda kärl
Källa: http://www.skd.se

800 får ersättning för farliga bröstimplantat

tv4.se 2017-01-23 18:33:00

Nära 800 svenska kvinnor som fått de idag förbjudna bröstimplantaten från företaget PIP inopererade – får rätt till ersättning. Implantaten förbjöds redan 2010, men först nu har den franska domtolen gett kvinnorna rätt och ger dom 3 000 euro var, nästan 30 000 kronor.//

Se mer här: 800 får ersättning för farliga bröstimplantat
Källa: http://www.tv4.se

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!