Plastikkirurgi (plastikoperationer) i Polen

Polen blev i maj 2004 medlemmar av EU. Detta utlöste en rad sociala, kulturella och ekonomiska förändringar i landet. Dessa förändringar innebar även att intresset för plastikkirurgi i Polen ökande.

I första hand är det priset på plastikkirurgi i Polen men också den kulturella och inte minst geografiska närheten till Polen i kombination med en hög medicinsk standard som gjort landet till en av de populäraste destinationerna för den medicinska turismen.

Priser för plastikkirurgi i Polen

Priser för plastikkirurgi i PolenPrisskillnaden mellan att utföra sin plastikoperation i Polen i förhållande till Sverige är ca 40-50%. Detta gäller såväl för plastikoperationer som bröstförstoring, fettsugning, bukplastik och ögonlocksplastik som för de inte fullt lika vanliga ingreppen.

Det främsta skälet till prisskillnaden är det lägre löneläget i landet. Men även om kostnadsbilden är tilltalande är det dock vikigt att inte låta prisfaktorn väga allt för tungt i valet av klinik för plastikkirurgi i Polen.

Klinikerna och kirurgerna som utför plastikoperationer i Polen

Plastikkirurgi har en lång tradition i Polen och det finns ett stort antal plastikkirurgiska kliniker i landet. De flesta specialistklinikerna finns i huvudstaden Warszawa men även i Krakow, Gdansk and Szczecin finns flera meriterade kirurger och kliniker.

På de kliniker som erbjuder sina tjänster till patienter utanför landets gränser pratar personalen både tyska och engelska och den medicinska utrustningen och vårdfaciliteterna håller en hög internationell standard.

Kirurgernas utbildning

Kirurgernas utbildningUtbildningen för en Polsk specialist i Plastikkirurgi innebär sex års läkarutbildning, 1,5 års praktik, 5 års träning/utbildning till kirurg och därefter 3-5 års specialistinriktning mot plastikkirurgi.

Många Polska plastikkirurger har genomgått utbildning utomlands då främst i Tyskland och UK. Det är också vanligt att Polska plastikkirurger arbetar deltid utomlands.

Statlig kontroll över plastikkirurgi i polen

Valet av klinik/kirurg för utförandet av kosmetisk kirurgi i Polen är precis som i Sverige ett mycket viktigt beslut som bör föregås av noggrann research.

En viktig skillnad mellan Sverige och Polen är dock den statliga kontroll som utövas över de läkare som utför Plastkirurgi i Polen vilken förbjuder läkare utan specialistkunskaper inom kirurgi att utföra plastikoperationer. Denna kontrollfunktion finns inte i Sverige.

Föreningen för specialister i plastikkirurgi i Polen

Polska läkare med formell specialistkompetens inom plastikkirurgi är medlemmar av the Polish Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons. Eftersom organisationen samlar alla plastikkirurgiska specialistinriktningar är det bra att kontrollera att kirurgens inriktning är Estetisk kirurgi. Du kan göra detta genom att maila till ptchprie@poczta.onet.pl.

Det finns fyra Polska plastikkirurger som är medlemmar av the International Society for Aesthetic Plastic Surgery. Att välja en kirurg som är medlem i någon av de två omnämnda organisationerna är ett bra sätt att försäkra sig om att komma till en plastikkirurg som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra en plastikoperation på ett bra sätt.

« Destinationerna för skönhetskirurgi utomlands | Plastikkirurgi i Thailand »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!