Plastikkirurgi (plastikoperationer) i Tjeckien

Tjeckien är ett något mer okänt resmål för svenskar som vill utföra plastikkirurgi utomlands. Detta är dock på väg att förändras.

Låga kostnader, bra kommunikationer, små avstånd och plastikkirurgisk kompetens i världsklass gör Tjeckien till Europas starkaste tillväxtkandidat för den Skandinaviska patientmarknaden.

Till skillnad från de flesta andra länder inom EU så har man i Tjeckien ett regelverk som garanterar kompetensen hos läkare som utför plastikkirurgi. I korthet innebär detta att det är olagligt att utge sig för att vara plastikkirurg eller tillhandahålla kosmetisk kirurgi i Tjeckien utan specialistutbildning. Detta innebär en hög patienttrygghet och förenklar valet av klink och kirurg avsevärt.

Priser för plastikkirurgi i Tjeckien

Priser för plastikkirurgi i TjeckienKostnaden för plastikkirurgi i Tjeckien är 40-60% lägre än i Sverige. Detsamma gäller för kost och logi. De vanligaste ingreppen hos tillresande patienter är bröstförstoring, näsplastik, fettsugning, bukplastik och ögonlocksplastik.

Som alltid är det trots de attraktiva priserna viktigt att inte låta prisfaktorn väga allt för tungt vid valet av klinik för en plastikoperation i Tjeckien.

Klinikerna och kirurgerna i Tjeckien

Klinikerna och kirurgerna i TjeckienVad många inte känner till är att Tjeckien anses vare den moderna plastikkirurgins vagga i Europa. Den plastikkirurgiska specialiteten grundades av den Tjeckiska professorn Frantisek Burian år 1912 och tre år senare öppnades världens första specialistavdelning för plastikkirurgi i Tjeckiens huvudstad Prag.

Än idag är Prag centrat för den Tjeckiska plastikkirurgin med ett stort antal kliniker men även mindre städer som Brno härbärgerar ett flertal meriterade sådana.

På i stort sett samtliga Tjeckiska kliniker pratar både kirurger och övrig personal engelska. P.g.a. Tjeckiens popularitet bland tillresande tyska patienter pratas även tyskan på många av de Tjeckiska klinikerna.

Utbildningskrav för plastikkirurger i Tjeckien

Genom ett väl fungerande och noggrant kontrollerat utbildnings- och vårdsystem kan den som vänder sig till en Tjeckisk specialist i Estetisk plastikkirurgi förvänta sig kompetens av hög internationell standard.

Utbildningen för en Tjeckisk specialist i Plastikkirurgi innebär sex års läkarutbildning, specialistutbildning inom allmänkirurgi + 2 års praktik, urvalsselektering för specialisering inom plastikkirurgi, fyra års träning/utbildning inom plastikkirurgi på statligt certifierad utbildningsklinik och slutligen ett omfattande examineringsprov.

Föreningen för specialister i plastikkirurgi i Tjeckien

Den goda kontrollen av Tjeckiska plastikkirurger bör inte utesluta patientens egen research inför valet av klinik för utförandet av sin plastikkirurgi i Tjeckien. Detta arbete är dock relativt enkelt därför att alla Tjeckiska plastikkirurger med specialisering inom Estetisk plastikkirurgi är medlemmar av The Czech Society of Aesthetic Surgery.

Att välja en kirurg som är medlem av ovanstående organisation är ett bra sätt att försäkra sig om att komma till en Tjeckisk plastikkirurg som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra en plastikoperation utomlands på ett bra sätt.

« Plastikkirurgi i Thailand | Plastikkirurgi i Estland, Lettland & Litauen »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!