Allt om plastikkirurgi utomlands

Allt fler skandinaver väljer att söka olika typer av hälso och sjukvård utanför landets gränser. De vanligaste ingreppen utomlands är idag plastikkirurgi och tandvård.

Plastikkirurgi utomlandsFör den som överväger att utföra en plastikoperation utomlands är det mycket viktigt att informera sig väl om ingreppet på förhand. Man behöver lära sig tillräckligt mycket om sin plastikoperation för att kunna avgöra vilken teknik kirurgen avser använda och vilken kompetens han/hon innehar.

Denna guide till plastikkirurgi utomlands är avsedd att ge dig de kunskaper du behöver om du överväger att utföra en plastikoperation utomlands. Innehållet är uppdelat i en serie artiklar som sammantaget ger dig en god informationsgrund för ditt beslut.

Här hittar du allt du bör känna till om plastikkirurgi utomlands:

  • Information om varför allt fler väljer att genomföra sin plastikoperation utomlands
  • Vad du måste tänka på innan du bestämmer dig för att genomföra din plastikkirurgi utomlands
  • Hur upplägget för en plastikoperation utomlands ser ut och vilka alternativ som finns
  • Hur du försäkrar dig om att hamna hos rätt klinik och rätt kirurg för din plastikkirurgi utomlands
  • Information om risker och priser vid plastikkirurgi utomlands
  • Information om de populäraste destinationerna för plastikkirurgi utomlands

Varför utföra sin plastikkirurgi utomlands?

Den svenska plastikkirurgin håller en hög internationell standard och att operera sig i Sverige innebär en hög trygghetsgrad. Det är enkelt att kontrollera sin kirurgs meriter och man befinner sig i hans/hennes geografiska närhet. Detta underlättar såväl efterkontroller som eventuell eftervård till följd av komplikationer.

Så varför väljer då allt fler skandinaver att utföra plastikkirurgi utomlands?

1. Låga priser på plastikoperationer utomlands lockar

Låga priser på plastikoperationer utomlands lockarDen främsta anledningen till att utföra sin plastikkirurgi utomlands är priset. Vårdkostnad i alla länder utgörs av olika kostnadsposter såsom personal, faciliteter, kringservice, och den allmänna prisbilden i landet.

De lägre ”produktionskostnaderna” medför att man på många platser kan utföra plastikoperationer till ett lägre pris än i ett högkostnadsland som Sverige, utan att behöva göra avkall på kvalitén. Generellt sett ca 30-50% billigare.

2. Diskretion och möjlighet till semester

En annan viktig orsak till att allt fler väljer att utföra sin plastikkirurgi utomlands är den diskretion det innebär att resa bort på ”semester” för att utföra sitt ingrepp. Man återvänder hem först när kroppen läkt till den grad att man återigen är ”socialt gångbar”. På så sätt kan man utföra en plastikoperation utan att omvärlden märker annat än det slutgiltiga resultatet vilket vissa väljer att förklara med andra orsaker än plastikkirurgi.

Många människor tar även chansen att kombinera sitt ingrepp med en semester och att få återhämta sig i ett annat land med ett behagligare klimat.

3. Kompetens och service vid plastikkirurgi utomlands

Utöver de ovan angivna huvudsakliga skälen till det ökande utförandet av antalet plastikoperationer utomlands finns även andra mer specifika orsaker. En av dessa är att patienten vill få sitt plastikkirurgiska ingrepp utfört av en särskild kirurg på grund av dennes kompetens och erfarenhet.

En annan orsak att man efter ett plastikkirurgiskt ingrepp på en utländsk klinik normalt sett kvarstannar på klinken någon eller några dagar extra. Detta i förhållande till svenska kliniker där man ofta skrivs ut samma dag som eller dagen efter sin plastikoperation. Detta upplevs ofta som en ökad trygghet för patienten.

NÄSTA: Vad man bör tänka på vid plastikkirurgi utomlands »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!