Introduktion till skalfasader

Skalfasader är tunna täckskikt som skräddarsys och fästs som fasader på tändernas framsida. Detta gör att leendet ser vackrare och friskare ut. Fasaden sträcker sig hela vägen ifrån tandköttskanten ner till skäret.

Porslinsfasader är tunna fasader för tändernaSkalfasader ger en total ”tand-makeover” och används i första hand vid svåra missfärgningar, ojämn tandplacering eller tandform, glipor, sprickor och slitna framtänder.

Är skalfasader den rätta behandlingen för dig?

Skalfasader kan användas för i stort sett alla estetiska önskemål då de döljer den underliggande tanden helt. Man bör dock vara medveten om att man i vissa fall kan uppnå bra resultat även med enklare behandlingar.

De fall där skalfasader lämpar sig särskilt väl är vid:

Är skalfasader den rätta behandlingen för dig?Missfärgad emalj – svårt missfärgade framtänder som inte svarar på traditionell tandblekning åtgärdas med skalfasader som döljer den underliggande tandens yta helt.

Skadade eller slitna tänder – slitna eller skadade framtänder får ett nytt utseende med hjälp av tandfasader. I vissa fall kan skador dock åtgärdas med hjälp av enklare medel, s.k. bonding av komposit.

Ojämna tänder eller avstånd – ojämnheter i fråga om form och i vissa fall avstånd kan korrigeras med hjälp av s.k. bonding vilket är en enklare behandling. Porslinsfasader är dock ett mer kraftfullt och hållbart alternativ för de fall bonding inte räcker till.

Sneda tänder – sneda framtänder bör i första hand åtgärdas genom tandreglering. I vissa enklare fall kan dock porslinsfasader erbjuda en snabbare och enklare lösning.

Glipor mellan tänder – glipor och ojämna avstånd mellan framtänder kan enkelt slutas med hjälp av skalfasader eller kompositer vilket ger ett jämnare leende.

« Startsida för skalfasaderPlast- eller porslinsfasader? »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!