Injektionsbehandling av mindre åderbråck

Injektionsbehandling av åderbråck, även känd som skumbehandling, sklerosering och skumsklerosering tillhör de enklare alternativen för åderbråcksbehandling. Behandlingen lämpar sig för mindre kärl med klassificeringen C1-C2 på CEAP-skalan.

Injektionsbehandling av åderbråckVid en injektionsbehandling av åderbråck, sprutas ett ämne in i de kärl som skall tas bort. Det insprutade ämnet är antingen flytande eller i skumform och täpper till kärlen.

Blockeringen som uppstår i de sprutade kärlen gör att blodet hittar nya vägar och det numera inaktiva kärlet förtvinar och bleknar över ett par månader bort.

När man använder begreppet sclerosering pratar man om skumsclerosering och vanlig sklerosering. Skumscklerosering används då som en metod för mindre åderbråck och vanlig sklerosering används för behandling av ytliga blodkärl.

En enkel och billig behandling med vissa begräsningar

Skumbehandling av åderbråckBehandlingen innebär endast ett antal stick med en tunn sprutnål. Det behövs ingen bedövning och man kan fortsätta som vanligt direkt efter behandlingen.

På minussidan finns risk att åderbråcken kommer tillbaka, och att man endast kan behandla ett begränsat antal kärl per tillfälle. Det finns även en viss risk att man får en missfärgning i huden där kärlet funnits.

Priset för en behandling av ett mindre åderbråck med skumsklerosering är cirka 2 000 kr. Ibland behövs upp till 3 behandlingar.

« Klassificering av åderbråck | Behandling med virknålsteknik »

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2018 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!