Injektionsbehandling av mindre åderbråck

Injektionsbehandling av åderbråck kallas även för skumbehandling, sklerosering eller skumsklerosering. Det är den enklaste metoden för åderbråcksbehandling.

Injektionsbehandling av åderbråckInjektionsbehandling används främst för behandling av mindre kärl utan svullnad och utbuktning i huden. Problem som klassificeras som C1-C2 på CEAP-skalan.

Täpper igen blodkärlen

  • Vid en injektionsbehandling av åderbråck, sprutas ett ämne in i de kärl som skall tas bort. Det insprutade ämnet som antingen är flytande eller i skumform täpper till kärlen.
  • Blockeringen som uppstår i de sprutade kärlen gör att blodet hittar nya vägar. Det tilltäppta kärlet förtvinar och bleknar över ett par månader bort.

När man använder begreppet sclerosering pratar man om skumsclerosering och vanlig sklerosering.


Enkel behandling med vissa begränsningar

Injektionsbehandlingen har två stora fördelar. Den är enkel och förhållandevis billig jämfört med andra metoder. Men den har också begränsningar.

Skumbehandling av åderbråckBehandlingen innebär endast ett antal stick med en tunn sprutnål. Det behövs ingen bedövning och man kan fortsätta som vanligt direkt efter behandlingen.

På minussidan finns risk att åderbråcken kommer tillbaka, och att man endast kan behandla ett begränsat antal kärl per tillfälle. Det finns även en viss risk att man får en missfärgning i huden där kärlet funnits.

Billigaste alternativet i många fall

Priset för en behandling av ett mindre åderbråck med skumsklerosering är cirka 2 000 kr. Ibland behövs upp till 3 behandlingar.

Du hittar kliniker som utför behandlingen i vårt klinikregister för injektionsbehandling av åderbråck.

LÄS ÄVEN: Orsak till åderbråck | Behandling av av åderbråck

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!