Behandlingar mot synliga blodkärl

Allmänt om behandling av synliga blodkärl och blodådror

Synliga blodkärl och blodådror är mycket vanligt och nästan aldrig farligt. De kan dock vara kosmetiskt störande och därför väljer många att behandla synliga blodkärl.

På den här sidan hittar du information om de fyra vanligaste behandlingarna mot synliga blodådror och blodkärl. Vilken behandling som är bäst för just dig beror på vilket problem du har.

Vad är det för synliga blodkärl eller blodådror som du har?

I kroppen finns tre olika typer av blodkärl. De större kallas för artärer eller vener och de mindre för kapillärer. I vissa fall är eller blir dessa synliga.

Synliga blodkärl eller blodådror blir ett problem först när man upplever dem som missprydande. De vanligaste problemen är då:

  • Brustna blodkärl på benen eller anklarna. Detta är mycket ytliga tunna kärl som ofta syns som ett blåaktigt nät alldeles under huden.
  • Synliga blodådror på händerna. Dessa ytliga blodådror kan ge ett maskulint eller åldrat intryck.
  • Synliga blodådror under huden. Detta är särskilt vanligt hos personer med ljus tunn hud och förekommer ofta på armar och ben.
  • Kärlbristningar i ansiktet. Detta syns ofta som rödaktiga mycket tunna ”kärlspindlar” eller rodnader på näsan eller kinderna.

Vilken behandling skall jag välja för mina synliga blodådror?

Om du har blåaktiga nätliknande kärlbristningar bestående av flera mycket tunna kärl på benen, anklarna i ansiktet eller på andra ställen på kroppen är laser eller IPL ofta ett bra alternativ.

Om du vill ta bort enstaka lite större ytliga blodådror på händerna, armarna eller benen är sklerosering ofta ett bra alternativ.

För att ta bort en enskilt synligt blodkärl i ansiktet kan diatermi vara en mycket effektiv och enkel metod.

Om du lider av stora slingrande blodkärl som tränger fram under huden på benen är det sannolikt fråga om åderbråck. Dessa klassas inte som ”ytliga blodkärl” och behandlas därför på ett litet annat sätt vilket du kan läsa mer om på sidan om behandlingar mot åderbråck.

Behandlingar mot synliga blodådror och blodkärl.

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!