Plastikkirurgi i Estland, Lettland & Litauen

Funderar du på att göra plastikkirurgi i Estland, Lettland eller Litauen? Utvecklingen inom området hos våra grannar i öst har gått fort.

Estland, Lettland & Litauen har blivit ett mycket populärt shopping- och nöjesresmål. Men även vårdsektorn har anpassat sig till Europeiska kvalitets- och säkerhetsbestämmelser.

Alla de förändringar som skett i Baltikum har lett till ett ökat intresse att utföra sin plastikoperation i Estland, Lettland eller Litauen. Till anledningarna hör:

  • Låga allmänna kostnader.
  • Närhet till Sverige.
  • Enkla och billiga resor.
  • Möjligheten att finna plastikkirurgi av hög kvalité till låga priser.

För den som funderar på att utföra en plastikoperation i Estland, Lettland & Litauen kan det vara bra att känna till att det är lite mer besvärligt att hitta information om plastikkirurgin i dessa länder.

Priser för plastikkirurgi i Estland, Lettland & Litauen

Priser för plastikkirurgi i Estland, Lettland & Litauen

Kostnaden för plastikkirurgi inklusive anestesi och eftervård i Estland, Lettland & Litauen är ca 50% lägre än i Sverige. Motsvarande kostnadsbesparing gäller för kost & logi inför och efter din plastikoperation.

De vanligaste ingreppen på plastikkirurgiska kliniker i Estland, Lettland & Litauen är bröstförstoring, näsplastik, fettsugning, bukplastik och ögonlocksplastik.

Som vanligt är det viktigt vid valet av klinik och plastikkirurg att inte låta prisfaktorn vara allt för styrande i det slutgiltiga beslutet. Vi rekommenderar att du läser sidan om priser för plastikkirurgi.

Klinikerna och kirurgerna i Estland, Lettland & Litauen

Plastikkirurgi i Estland, Lettland & Litauen

Bilden av Estland, Lettland & Litauen som underutvecklade öst-stater har sedan EU inträdet förändrats dramatiskt.

I dag finns såväl en välutvecklad teknologi och infrastruktur som en långtgången social och kulturell anpassning till Europa. Detta gäller i huvudsak i områdena kring ländernas huvudstäder Tallin (Estland), Riga (Lettland) och Vilnius (Litauen) där också majoriteten av de plastikkirurgiska klinikerna är belägna.

Plastikkirurgernas utbildning

Utbildningsnivån för läkare i Estland, Lettland och Litauen motsvarar idag den i övriga Europa.

  • Läkarutbildningen varar i sex år varpå praktik följer.
  • För att bli medicinsk specialist inom plastikkirurgi krävs ytterligare fem års specialistutbildning inom professionen.

Många av de läkare som praktiserar inom estetisk plastikkirurgi i Estland, Lettland & Litauen har vidareutbildat sig internationellt i länder som Sverige, USA och Tyskland. Baltiska läkare rekryteras idag i stor utsträckning till Svenska sjukhus för att hantera den rådande läkarbristen.

På de kliniker som erbjuder sina tjänster till patienter utanför landets gränser pratar personalen generellt sett bra engelska.

I både Estland, Lettland & Litauen finns ett stort antal välutbildade och erfarna plastikkirurger som praktiserar på kliniker med hög säkerhets- och utrustningsstandard. Att finna dessa kirurger och kliniker kan dock vara relativt besvärligt. Detta beror till stor del på den släpande IT utvecklingen i Baltikum.

Som intressent till plastikkirurgi i Estland, Lettland eller Litauen bör man således vara extra noggrann i sina undersökningar inför valet av var man utför sin plastikoperation.

Föreningar för specialister i plastikkirurgi i Estland, Lettland & Litauen

Plastikkirurgernas utbildning

Både Estland, Lettland & Litauen har lokalföreningar för specialister i plastikkirurgi. Här följer föreningarnas medlemslistor:

Medlemskap i någon av ovanstående organisationer är en bra indikator på att kirurgens kompetens och erfarenhet av plastikkirurgi. Eftersom dessa föreningar samlar hela den plastikkirurgiska specialiteten bör man även kontrollera den aktuella plastikkirurgens erfarenhet av estetisk plastikkirurgi.

Utöver de inhemska föreningarna finns även internationella föreningar för specialister i plastikkirurgi. Till dessa hör:

Medlemskap i någon av dessa organisationer innebär dokumenterat intresse, specialistkompetens och erfarenhet inom plastikkirurgi.