Plastikkirurgi i Polen

Funderar du på att genomgå plastikkirurgi i Polen? Då är du inte ensam. Polen är ett av de mest populära resmålen för plastikoperationer utomlands.

Det främsta skälet att utföra sin plastikoperation i Polen är priset. Men även den kulturella och geografiska närheten till Polen är viktiga faktorer.

Många kliniker i Polen erbjuder hög medicinsk standard vilket tillsammans med övriga faktorer gör polen till en av de mest populära destinationerna för ”operationsresor”.

Priser för plastikkirurgi i Polen

Priser för plastikkirurgi i Polen

Prisskillnaden mellan att utföra sin plastikoperation i Polen i förhållande till Sverige är ca 40-50%.

De lägre priserna för plastikkirurgi i Polen gäller för plastikoperationer som bröstförstoring, fettsugning, bukplastik och ögonlocksplastik men även för de inte fullt lika vanliga ingreppen.

Det främsta skälet till prisskillnaden är det lägre löneläget i landet.

Tänk på att även om den lägre kostnaden är tilltalande är det viktigt att inte låta prisfaktorn väga allt för tungt i valet av klinik för plastikkirurgi i Polen.

Klinikerna och kirurgerna som utför plastikoperationer i Polen

Plastikkirurgi har en lång tradition i Polen och det finns ett stort antal plastikkirurgiska kliniker i landet. De flesta specialistklinikerna finns i huvudstaden Warszawa men även i Krakow, Gdansk and Szczecin finns flera meriterade kirurger och kliniker.

På de kliniker som erbjuder sina tjänster till patienter utanför landets gränser pratar personalen ofta både tyska och engelska. Den medicinska utrustningen och vårdfaciliteterna håller i de flesta fall hög internationell standard.

Kirurgernas utbildning

Utbildningen för en Polsk Specialist i Plastikkirurgi innebär följande:

  • Sex års läkarutbildning
  • Ett och ett halvt års praktik,
  • Fem års träning/utbildning till kirurg
  • 3-5 års specialistinriktning mot plastikkirurgi.

Många Polska plastikkirurger har genomgått utbildning utomlands, främst i Tyskland och Storbritannien. Det är också vanligt att Polska plastikkirurger arbetar deltid utomlands.

Statlig kontroll över plastikkirurgin i Polen

Valet av klinik/kirurg för utförandet av kosmetisk kirurgi i Polen är precis som i Sverige ett mycket viktigt beslut som bör föregås av noggrann research.

Vi rekommenderar dig att läsa sidan om att välja plastikkirurg för mer information.

En viktig skillnad mellan Sverige och Polen är den statliga kontroll som utövas över de läkare som utför plastkirurgi i Polen. Lagen förbjuder läkare utan specialistkunskaper inom kirurgi att utföra plastikoperationer. Denna kontrollfunktion finns inte i Sverige.

Föreningen för specialister i plastikkirurgi i Polen

Polska läkare med formell specialistkompetens inom plastikkirurgi är medlemmar av the Polish Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons.

Eftersom specialistföreningen samlar alla plastikkirurgiska specialistinriktningar är det bra att kontrollera att kirurgens inriktning är Estetisk kirurgi. Du kan göra detta genom att ställa frågan via ett formulär på deras webbsida.

Det finns flera Polska plastikkirurger som är medlemmar av the International Society for Aesthetic Plastic Surgery. Du hittar dessa här.

Att välja en kirurg som är medlem i någon av de två omnämnda organisationerna är ett bra sätt att försäkra sig om att komma till en plastikkirurg som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra en plastikoperation på ett bra sätt.