Plastikkirurgi i Thailand

Thailand har på senare år blivit ett av de mest populära resmålen för skandinaver som vill utföra sin plastikkirurgi utomlands.

Det som i första hand lockar är priset i förhållande till den medicinska kvalité och kompetens som flera kliniker i Thailand erbjuder.

Många tilltalas även av de andra möjligheter som Thailand erbjuder:

  • Att få återhämta sig i en lyxig miljö.
  • Behagligt klimat
  • Att hinna med lite semester innan man återvänder hem efter sin plastikoperation.

Priser för plastikkirurgi i Thailand

Priser för plastikkirurgi i Thailand

För plastikoperationer som bröstförstoring, fettsugning, bukplastik och ögonlocksplastik kan man utgå från att kostnaden i Thailand är ungefär 50% av vad den är i Sverige. Detsamma gäller för övriga operationer och skönhetsbehandlingar.

När man räknar på kostnaden för en plastikoperation i Thailand skall man tänka på att resan och uppehället ofta gör att slutpriset för operationen blir ungefär detsamma som i Sverige.

För den som funderar på att göra en bröstförstoring i Thailand kan det vara bra att känna till att man nästan uteslutande använder sig av kohesiva silikonimplantat från Mentor eller Allergan vilka alla håller hög kvalitet. Kirurgerna föredrar vidare att placera dessa implantat under bröstmuskeln.

Klinikerna och kirurgerna som utför plastikoperationer i Thailand

Klinikerna och kirurgerna som utför plastikoperationer i Thailand

I Thailand finns ett mycket stort antal kliniker och sjukhus som specialiserat sig på plastikkirurgi. B.l.a. finns ett sjukhus med en av de största avdelningarna för plastikkirurgi i Asien för plastikkirurgi – Yanhee International Hospital i Bangkok.

De flesta klinikerna är belägna i Bangkok eller Phuket och liknar ofta mer lyxhotell än traditionella plastikkirurgiska kliniker.

Hög internationell standard

Klinikerna i Thailand håller ofta en hög internationell standard. Man kan som patient förvänta sig hög medicinsk kompetens och god service. Både vårdpersonal och kirurger pratar engelska.

Precis som i Sverige är det viktigt att göra sin research innan man bestämmer sig, för att försäkra sig om att komma till en professionell klinik och en kompetent kirurg.

Föreningen för specialister i plastikkirurgi i Thailand

I Thailand finns flera hundra specialister inom kosmetisk kirurgi. Samtliga är medlemmar i The Society of Plastic and Reconstructive Surgeons of Thailand och arbetar som regel alltid på kliniker med en hög medicinsk standard.

Att välja en plastikkirurg som är medlem i ovanstående organisation är en god försäkran om att få bästa tänkbara vård och post-operativa resultat.

För att kontrollera en kirurgs medlemsstatus kan du maila till The Society Of Plastic And Reconstructive Surgeons Of Thailand (TSPRS) kan du besöka deras medlemsregister.