Allt om behandling med fillers

Om denna guide till fillerbehandlingar

Fillers är en av de behandlingar där intresset växer som allra snabbast. Detta beror på att man med fillers får resultat snabbt genom en enkel behandling förknippad med små risker.

I vår guide till fillers finner du omfattande oberoende information och vägledning till fillers samt vilka möjligheter och begräsningar en fillersbehandling innebär.

Även om fillersbehandlingar ofta ses som ”ofarliga” är det viktigt att informera sig väl. Det är nämligen viktigt att välja rätt filler för rätt ändamål, att ha realistiska förväntningar på resultatet och att välja rätt klinik för sin fillerbehandling.

Här finner du svaren på dina frågor om fillerbehandlingar:

 • Vad är en filler och hur fungerar den?
 • Vad kan behandlas med en filler?
 • Vilka är de olika fillerprodukterna?
 • Hur går själva behandlingen till?
 • Vilka risker och biverkningar innebär fillers?
 • Hur mycket kostar en fillerbehandling?
 • Vart hittar jag en klinik som utför fillers?
 • Ytterligare frågor & svar i fråga experten
 • Vad tycker andra användare i vårt forum?

 Vad är en filler?

En filler är en injicerbar substans som används för att forma ansiktet inifrån. Man använder sig antingen av naturliga fettceller eller en konstgjord gelé. De flesta fillers har en tillfällig effekt men det finns även mer permanenta alternativ.

Vad är en filler?

En filler är som namnet antyder en substans som fyller ut huden och formar på så sätt ansiktet inifrån.

Intresset för fillers är väldigt stort. Detta beror på fyra faktorer:

 1. Behandlingen är enkel
 2. Resultaten blir synliga
 3. Riskerna är små
 4. Kostnaden är rimlig.

De vanligaste platserna att fylla på med en filler är kinder, läppar och de s.k. nasolabialvecken som går mellan näsan och munnen. Du kan läsa mer om de olika användningsområdena på sidan om behandlingsområden för fillers.

Hur fungerar en vävnadsfiller?

En fillerbehandling går ut på att man sprutar in fillern under huden i behandlingsområdet. Beroende på vilken behandling som utförs injiceras olika fillerprodukter i olika mängd och på olika djup.

Hur mycket filler man använder och på vilket djup den läggs beror på vilken kroppsdel som behandlas och hur stor fyllnadsökning man vill uppnå. Vid behandling av t.ex. en rynka används en betydligt mindre mängd filler än vid en hakförstoring.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Den idealiska fillern skulle vara billigt att framställa, fri från biverkningar, ge ett långvarigt resultat samt vara lätt att använda och lätt att ta bort om patienten skulle ångra sig.

Tyvärr har den perfekta fillern inte uppfunnits ännu. Det finns dock ett stort antal olika produkter som kan erbjuda väsentliga förbättringar.

En filler kan i dagsläget aldrig helt ersätta ett plastikkirurgiskt ingrepp som t.ex. en ansiktslyftning eller en förstoring med implantat. Med sådana ingrepp kan mer omfattande förändringar med längre bestående resultat uppnås.


Om informationen i den här guiden till behandling med fillers

Den medicinska informationen på den här sidan om fillerbehandling är faktagranskad av medicinsk personal verksam på Art Clinic. Innehållet på sidan är tänkt att ge dig en allmän vägledning till ditt beslut. Det kan dock inte ersätta en medicinsk konsultation.

Informationen om fillers är uppdelad i en serie artiklar som beskriver en fillerbehandlings olika steg. Vi önskar dig en trevlig läsning!

Information om behandling med fillers för ökad volym i olika delar av ansiktet.

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

©Copyright 2019 | SidkartaIntegritet & cookies | Användarvillkor | Ansvarsfriskrivning

Sök klinik!