Motiva bröstimplantat

SPONSRAD SEKTION - innehållet i denna sektion publiceras av en av våra sponsorer. Senast uppdaterad: 2024-01-29

Motiva har utvecklat den senaste generationen av bröstimplantat för att förbättra kvinnors säkerhet och resultat vid bröstförstoringar.

Motiva arbetar med att förbättra kvinnors hälsa. Bolaget har lång erfarenhet av den traditionella implantatbranschen, samtidigt är implantaten från Motiva långtifrån traditionella. Detta då alla produkter är utvecklade med patienter och deras behov i fokus.

Genom ständig nyutveckling och innovation så kan Motiva lösa de traditionella problem som tidigare fanns inom branschen och erbjuda ett flertal innovativa produktegenskaper:

 • Det mest tillfredsställande utbudet av implantatprojektioner för att möta patient- och kirurgförväntningar.
 • TrueMonobloc® design på höljet för enastående styrka, enklare införing och ökad hållbarhet.
 • TrueTissue Dynamics™ för den mest naturliga känslan och det mest naturliga utseendet.
 • 100% fyllda och 100% formstabila, ProgressiveGel PLUS™ och ProgressiveGel Ultima™ geltyper som ger dig olika möjligheter beroende på vad du önskar för form på brösten.
 • SilkSurface™ teknologi för att minska risken för kapselbildning och inflammatoriska processer i kroppen.
 • Q Inside Safety Technology™ som gör att information om garantier, tillverkningsdatum, med mera kan hämtas externt från bröstimplantaten.

Genom banbrytande teknologier och fokus på de faktiska behov som finns hos kvinnor har Motiva blivit det mest efterfrågade implantatmärket hos både patienter och plastikkirurger.

Motiva arbetar med plastikkirurger och vetenskapsmän som anses vara de absolut mest framgångsrika inom sina respektive områden.

Ökad trygghet för patienter med Motiva

Information om bröstimplantat från Motiva.

Det finns risker vid bröstförstoring och komplikationer kan alltid inträffa. Många av de problem som sker är relaterade till kirurgisk teknik men många komplikationer sker på grund av implantaten.

 • Den absolut vanligaste komplikationen vid bröstförstoring är kapselbildning och studier beräknar att 4-6% av patienter drabbas av detta.
 • Motiva bröstimplantat utmärker sig genom att presentera data från ett flertal studier med totalt 1% komplikationer relaterade till implantaten med över sju års uppföljning.

Studie med överlägset resultat

Under 2017 publicerades en jämförande studie mellan Motiva och ett marknadsledande alternativ.

 • 5813 Motivaimplantat jämfördes mot en lika stor del av en annan tillverkares implantat.
 • Operationerna genomfördes på en och samma klinik och en likvärdig uppföljningstid mellan implantattyperna staplades upp i studien.
 • Motivas bröstimplantat hade i studien totalt 0.76% komplikationer medan marknadsledaren hade över 8% komplikationer. Länk till studien finns här.

Unika geltyper för unika resultat

Motiva Ergonomix implantat med superelastisk gel

Motiva arbetar med unika geltyper som gör att valfriheten kring bröstens utseende och känsla ökar.

 • Oavsett om önskemålet är det absolut naturligaste utseendet som är möjligt eller om önskemålet är att få rundare bröst så har Motiva en produkttyp som kan tillgodose önskemålet.
 • De unika implantaten från Motiva är 100% fyllda för att minska risken för synliga kanter eller rynkor/veck, samtidigt skapar gelernas unika egenskaper möjligheten till en väldigt naturlig upplevelse.

Motiva Ergonomix används främst för de kvinnor som önskar att brösten ska få en så naturlig form som möjligt. Till skillnad från anatomiska implantat så beter sig Ergonomix naturligt och dynamiskt i alla lägen, oavsett om kvinnan är stående eller liggande.

Motiva SilkSurface + Qid ger i regel mer fyllnad i ovandelen av brösten och implantaten är något fastare än Ergonomix med mindre dynamik.

Den superelastiska gelen från Motiva ger även möjlighet till mindre snitt/ärr än andra alternativ på marknaden. På grund av detta finns möjligheten att genomföra en bröstförstoring med Motiva Minimal Scar.

Teknologier utvecklade för den moderna kvinnan

Motiva TrueMonobloc Shell Configuration

Motivas implantat har ett högteknologiskt hölje som kallas för SilkSurface. Ytan av implantatet har visat sig vara en av de absolut viktigaste aspekterna att tänka på vid tillverkning av bröstimplantat. Fördelen med Motiva SilkSurface är många:

 • Höljet är tillverkat utan tillsatta kroppsfrämmande ämnen. Den unika tillverkningsmetoden och höljet har visat sig minska inflammatoriska reaktioner runt implantaten, minska risken för kapselbildning, dubbelkapsel och andra komplikationer som kan härledas till andra implantattillverkare.
 • På grund av att implantatet inte växer fast i kroppen så minskar irritationen mot den kroppsegna vävnaden. Implantaten är väldigt biokompatibla och den minskade irritationen innebär att kroniska inflammationer inte uppstår. Aktiva kvinnor har till exempel visat sig kunna utveckla serombildning runt implantat när plastikkirurgen använt sig av texturerade implantat, detta har dock aldrig skett med Motiva.
 • Det unika höljet i kombination med de elastiska geltyperna gör implantaten från Motiva väldigt hållbara. Detta ger tex. möjligheten att genomföra operationer såsom Motiva Minimal Scar utan att skada implantaten.
 • Barriärlager finns i implantat för att förhindra silikon att andas ut genom skalet. Motiva är den enda tillverkaren i världen som låter plastikkirurgen visuellt se om det finns några brister i barriärlagret innan operationen. Detta då det skyddande lagret är blåfärgat och brister enkelt kan upptäckas till skillnad från andra tillverkare som har både genomskinlig gel och genomskinligt barriärlager.

Motiva Minimal Scar

Nya tekniker ger dig möjligheten att få mindre ärr vid en bröstförstoring med Motiva Minimal Scar.

 • Motiva Ergonomix utformades för förstoring av bröst med minimala ärr, ett naturligt utseende, bättre känsla och mer dynamik för att passa moderna kvinnors livsstil.
 • Motivas unika egenskaper och toppmoderna uppsättning av instrument möjliggör ett lättare och atraumatistkt införande av bröstimplantaten.
 • De patenterade teknologierna hos Ergonomix möjliggör bröstförstoring med minimala snitt och ärr utan att försämra implantatets egenskaper under införandet av implantaten.
 • TrueMonobloc® Shell Configuration skapar en jämn draghållfasthet med en prestanda som överstiger kraven för branschstandard när den testas. Hållbarheten och utsträckningen av skalet ger en förbättrad implantatkvalitet.
 • ProgressiveGel Ultim™ Silikongel förhindrar gelfrakturer och efterliknar känslan och utseendet på naturliga bröst.

Motiva Implantat presenterar sin unika funktion i sina gelegenskaper. För närvarande tillåter inga andra implantat på marknaden bröstförstoring med minimala ärr eftersom de andra implantatens styvhet skapar en mycket påfrestande operation där gelfrakturer ofta kan förekomma. Motivas egenskaper eliminerar dessa riskfaktorer.

Ergonomix Bröstförstoring

Motiva silkonimplantat med SilkSurface yta

Motiva Ergonomix är anpassade för att vara ergonomiska och att ge känslan, rörligheten och utseendet av naturliga bröst till de mest kräsna patienterna.

Motiva Ergonomix är konstruerad för moderna kvinnor med en aktiv livsstil som tar hänsyn till utseende och långsiktig säkerhet hos implantatet.

Implantatets homogena SilkSurface är utformad för att drastiskt minska inflammation, kapselkontraktion och andra problem som vanligtvis är relaterade till traditionella bröstimplantat.

 • De extremt mjuka Ergonomix-implantaten är fyllda med ProgressiveGel Ultima™-gelen för en naturlig form och känsla. Denna sammanhängande gel förhindrar att silikon läcker om det mot all förmodan skulle ske en bristning. Det är även mycket mindre chans att det veckar sig eftersom implantaten alltid är 100% fyllda.
 • TrueMonobloc-designen gör att Ergonomix-implantaten är slitstarka och resistenta, vilket underlättar en enklare implantation
 • Den innehåller världens första FDA-godkända RFID-mikrotransponder för unik enhetidentifikation (UDI) som kan nås utan ingrepp.

Alla Ergonomix-implantat omfattar en 1 års garanti som täcker upp till 2500€ per implantat för omoperation vid kapselkontraktur och bristning, vilket väldigt sällan händer. Garantin kan förlängas till 5 år genom Motivas 5 års Garantiprogram.

Motiva Hybrid

Motiva Hybrid är en teknik som utvecklats för att antingen uppnå en balans mellan silikon och patientens bröstvävnad eller för att anpassa bröstets utseende. Det är även möjligt att använda standardiserade metoder för fettransplantationer i samband med bröstimplantatskirurgi.

Ett mer naturligt resultat kan uppnås medan kirurger också formar brösten i enlighet med patientens önskemål. Fördelen med MotivaHybrid är dock att metoden har standardiserats och systemet som används ger reproduktiva resultat i de studier som publicerats, något som är bristfälligt med vanliga fettransplantationsmetoder. Motiva Hybrid kan användas för:

 • Naturlig bröstförstoring med implantat
 • Delvis fettöverföring för övre polen, implantatkanter, klyfta etc.

Asymmetrier vid olika stora bröst eller olika form av brösten

Användningen av mindre implantat har visat sig vara relaterat till färre komplikationer vid bröstförstoring. En Motiva Hybrid kirurgi kan potentiellt ge ett mer säkert och hållbart resultat.

Motiva Hybrid kan göras med lokalbedövning i selektiva fall beroende på patientens önskemål och förutsättningar

Motiva Qid

Motiva med Qid

Motiva Implantat® med Q Inside Safety Technology™ är det enda bröstimplantatet som ger dig möjlighet till full kontroll.

Q Inside är en FDA-godkänd (1) radiofrekvenskomponent med obegränsad livslängd som ger dig tillgång till all information om implantatet för verifiering och sinnesro och troligtvis branschens mest tilltalande garantiprogram.

Motiva Implantat med Q Inside Safety Technology ger kvinnor unika fördelar:

 • Med denna patenterade teknik kan du verifiera att du har fått en autentisk Motiva Implants®-produkt med alla specifika funktioner som du definierade före operationen med din bröstkirurg.
 • Njut av din sinnesro när du i sällsynta händelser som en säkerhetsåterkallelse eller en revisionskirurgi, kommer att kunna bekräfta, utan att behöva utföra dyra tester, alla egenskaper hos dina Motiva-implantat som modell, volym, serienummer och tillverkningsdatum som lagras i en säkerställd databas via MotivaImagine Appen (2).
 • Med det branschledande MotivaImagine Aftercare Programmet, genom att registrera dig via MotivaImagine App har du tillgång till ekonomiskt stöd vid en revisionskirurgi för implantatbrott eller kapselkontraktur Baker grad III/IV (3).

Självklart kommer ditt val av Q Inside Safety Technology med alla bevisade kliniska fördelar med Motiva implantat inklusive en reoperationsfrekvens på mindre än 1% (4).

Redan patient?

Registera dina bröstimplantat i Motivas app

Det är viktigt att registrera dina implantat genom MotivaImagine™ Appen eller genom Motivas hemsida. Såhär registrerar dina Motiva bröstimplantat genom MotivaImagine ™ Appen:

 1. Öppna MotivaImagine App och gå till ”Registrera dina implantat”.
 2. Fyll i dina begärda personuppgifter.
 3. Läs villkoren genom att klicka på ”Jag godkänner villkoren”.
 4. Godkänn villkoren genom att klicka på ”Godkänn” i slutet av den text som visas.
 5. Fyll i medicinsk information enligt begäran och klicka på ”Nästa”.
 6. Fyll i implantatinformationen.
 7. Välj din registreringsmetod och fyll i förfrågan enligt något av följande alternativ: A: Serienummer (SN) eller B: Elektroniskt serienummer (ESN).
 8. Klicka på ”Skicka” för registreringen av dina implantat.
 9. Du får nu ett bekkräftelsemail som anger att ditt implantat har registrerats framgångsrikt.

Nästa steg:

Hitta din klinik: Motivaregistret
Läs mer på: motiva.health
Ladda ner: Motivas produktbroschyr
Besök: Motivas facebook

Motiva tillverkas av Establishment Labs

Nästa: Placering av implantaten »

SPONSRAD SEKTION - innehållet i denna sektion publiceras av en av våra sponsorer. Senast uppdaterad: 2024-01-29
Relaterat