Priser för bröstförstoring

Priset för en bröstförstoring på en svensk klinik med god standard är någon stans mellan 45 000-70 000 kr. 

Även om priset är en viktig faktor så är det inte viktigare än din hälsa och att du får ett så bra resultat som möjligt. Låt därför inte priset vara det som avgör vart du utför din bröstförstoring.

Du får vad du betalar för

Skillnaden på priserna mellan olika kliniker beror ofta på mycket viktiga faktorer för dig som patient:

  • Vad som ingår i operationen (narkos, försäkring, övernattning etc).
  • Vilka implantat som används (Motiva®, Mentor, Allergan/Natrelle, Eurosilicone, Areon, Nagor etc).
  • Vem som utför operationen och på vilken klinik den äger rum.

Priser för bröstförstoring

Kvalité och ansvarstagande måste få kosta

Eftersom bröstförstoringar utförs av privata kliniker finns det konkurrens. Det är därför inte ovanligt att man skyltar med sitt lägsta tänkbara pris för att sedan lämna ett annat pris i samband med konsultationen.

När du väljer klinik är det viktigt att du får exakt information om vad som ingår. Inte bara vid operationen utan även efteråt om något skulle gå fel. Här finns två mycket relevanta frågor att ställa:

  • Vem står för kostnaden vid behov av ytterligare behandling eller en omoperation p.g.a. en komplikation eller biverkning?
  • Vem står för kostnaden för omoperation om jag inte är nöjd med bröstens utseende efter operation?

Tänk på att muntliga överenskommelser kan ändra form när något väl går fel. Därför skall det alltid finnas ett skriftligt operationsavtal där svaren på de fem punkter vi tagit upp på denna sida tydligt framgår.

Avslutningsvis är det viktigt att du accepterar att kvalité måste få kosta. Därför bör du inte låta priset bli en allt för tungt vägande faktor när du väljer var du vill utföra din bröstförstoring. I slutändan är det DIN hälsa och välbefinnande det handlar om.

Lån till en bröstförstoring

Lån till bröstförstoring

Vår sponsor MEDICAL FINANCE erbjuder lån på upp till 60 000 kr med räntefri delbetalning under 24 månader. KLICKA PÅ BILDEN för att läsa mer!

För patienter som inte kan eller vill betala sin bröstförstoring kontant finns flera olika alternativ för finansiering/lån till plastikkirurgi. Vissa finansbolag har specialiserat sig på finansiering av vård och lån till plastikoperationer.

För vissa människor möjliggör ett lån förverkligandet av en dröm men det är viktigt att sätta sig in i och förstå villkoren för de olika lånen innan man fattar sitt slutgiltiga beslut att låna pengar till sin bröstförstoring.

Du kan läsa mer om lån till bröstförstoring på informationssidan om finansiering för plastikkirurgi.

Nästa: Planering och förberedelser »

Relaterat